Π.Καρακατσάνης- Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής…Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για τον Δήμο μας για να χαίρεται το Λουτράκι

193
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ
Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για τον Δήμο μας για να χαίρεται το Λουτράκι.
🎯 Η αλήθεια είναι ότι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής με παρουσία 1500 αθλητών και συνόδων αποτελεί ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για τον Δήμο Κορινθίων εμβέλειας τέτοιας που τα οφέλη του δήμου θα έπρεπε να ήταν τεράστια.
🎯 Στις 20/5/2022 ο δήμαρχος Κορινθίων ανακοίνωσε ότι ο Δημος μας θα φιλοξενήσει το διάστημα 18/9-30/9/2023 το πανευρωπαϊκό πρωταθλημα σκοποβολής.
Από τότε μέχρι σήμερα τι έγινε??????
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
🎯 Διαφημιστική καμπάνια προβολής του γεγονότος μηδαμινή.
Τόσα χρήματα έχουν δωθεί από τον Δήμο για τουριστική καμπάνια προώθησης του τουρισμού. Πουθενά μα πουθενά δεν διαφημιστηκε το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός ώστε να προσελκύσει τουρίστες, λάτρεις του σπορ, από όλη την Ευρώπη. Σε μια περίοδο μάλιστα (τέλη Σεπτεμβρίου) που η τουριστική σεζόν ατονει η παυει ειδικά για την περιοχη μας.
Μην ξεχνάμε ότι στο Ολυμπιακο άθλημα της σκοποβολής η χώρα μας έχει αμέτρητες διακρίσεις ( ολυμπιακά μετάλλια, παγκόσμια μετάλλια, πανευρωπαικα μετάλλια) από μια μεγάλη αθλήτρια την Αννα Κορακάκη η οποία θα μπορουσε να διαφημίσει το γεγονός με την λάμψη και την αίγλη που του αρμόζει.
🎯 Στήριξη της επιχειρηματικότητας της πόλης μηδαμινή.
-Ας ξεκινήσω από την διαμονή των 1500 αθλητών που δυστυχώς δεν φιλοξενούνται στον Δήμο μας.
ΓΙΑΤΙ????
Το ένα επιχείρημα που ακουγεται είναι ότι ο δήμος δεν είναι ο διοργανωτής αλλά απλά ο οικοδεσπότης. Σοβαρά τώρα? Επενδύουμε στην ανάπτυξη, στον εκσυγχρονισμό ενός σκοπευτήριου σε διεθνή προτυπα και δεν απαιτουμε η διαμονή των αθλητών να γίνει στον δήμο μας?
Το άλλο επιχείρημα είναι ότι η πολη δεν διαθέτει τις κατάλληλες τουριστικές υποδομές για διαμονή των αθλητών.
Ο Δημος όμως διαθέτει πολλες και αξιόλογες υποδομές σε αρχαία Κόρινθο, λεχαιο, άσσο, αλμυρή, λουτρά ωραίας Ελένης.
Με τον σωστό προγραμματισμό, την έγκαιρη και σωστή ενημέρωση των επιχειρηματιών του κλάδου, με τα σωστά κίνητρα από την πλευρα του δήμου για κατάλληλες επενδύσεις από τους ξενοδόχους θα μπορούσαμε το μεγαλύτερο αν όχι όλο τον αριθμό των αθλητών-συνοδων να τον φιλοξενήσουμε στον δήμο μας.
Σκεφτείτε τα πολλαπλα οφέλη αυτής της φιλοξενίας.
Πανευρωπαϊκή προβολη του τόπου μας και των αρχαιολογικων-φυσικων αξιοθεατων της περιοχης μας.
Τεράστια οικονομική ανάσα για τους επιχειρηματιες του δήμου μας σε όλους τους τομείς της αγοράς.
Τεράστια προβολη των τοπικών προϊόντων μας .
🎯 Ακόμα και το γεγονός σαν γεγονός ο δήμος δεν στηρίζει όπως πρέπει αφού ουτε την προσβαση στο σκοπευτήριο δεν έχει μεριμνήσει για τους θεατές που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν το γεγονός.
Όλα αυτά αποδεικνύουν την προχειρότητα του δήμου ως προς την εκτέλεση ενός τέτοιου project και την έλλειψη οράματος για το πως πρέπει να προωθείται ένας δημος και να στηρίζει την τοπική κοινωνία ουσιαστικά.
Ευχομαι και ελπίζω η διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθληματος σκοποβολής που ανακοινώθηκε ότι θα διοργανωθεί στον δήμο μας το 2026 να προσφέρει στον δήμο μας τα πραγματικα οφέλη που δικαιουται.
Παναγιώτης Καρακατσανης
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Πολιτική Διέξοδος και τον Αλέξανδρος Γκουργιώτης
Μπορεί να είναι εικόνα πλήθος