Π. Νίκας, “οι 9 διακρίσεις στα ΟΤΑ Awards 2019 – 2023 αποτελούν επιβράβευση των προσπαθειών της περιφερειακής Αρχής αυτά τα 4 χρόνια”

16

“Οι συνολικά 9 τιμητικές διακρίσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο της ΟΤΑ Awards 2019 – 2023, για πρωτοπόρες και καινοτόμες ενέργειες σε διάφορους τομείς, αποτελούν ουσιαστικά την επιβράβευση των προσπαθειών της περιφερειακής Αρχής αυτά τα 4 χρόνια, του περιφερειάρχη και των συνεργατών του και όλων όσων εργάστηκαν σε αυτές τις δράσεις και τα έργα πρωτοπορίας και καινοτομίας”.

Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή τις συνολικά 9 διακρίσεις που απέσπασε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της ΟΤΑ Awards 2019 – 2023, η τελετή απονομή των βραβείων της οποίας έγινε χθες Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στο στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διακρίθηκε και απέσπασε βραβεία για τις εξής δράσεις της:

– Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων

– Δομή διδασκαλίας της υφαντικής τέχνης στο Γεράκι

– Δράσεις για την Πολιτική Προστασία

– Περιφερειακό Σχέδιο για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

– Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου

– Destination Management System, ΤΒEΧ

– Δράσεις πρόληψης και προστασίας από την Covid – 19

– Πρόγραμμα σίτισης και προώθησης της υγιεινής διατροφής στα σχολεία

– Ενέργειες και δράσεις για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

Τα πιο πάνω βραβεία επιδόθηκαν στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, εκτός από τα δύο που αφορούσαν, αφ’ ενός στις δράσεις πρόληψης και προστασίας από την Covid-19 και αφ’ ετέρου στο πρόγραμμα σίτισης και προώθησης της υγιεινής διατροφής στα σχολεία, τα οποία παρέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας Αγγελος Χρονάς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των εν λόγω βραβείων -στην οποία μετείχαν στελέχη από τον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο, καθώς και από τον ιδιωτικό τομέα- ήταν η Αλεξάνδρα Ρογκάκου, αναπληρώτρια διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.