Συγκλονιστική απεργιακή συγκέντρωση – Λαϊκό “ποτάμι “στην Αθήνα

21

Συγκλονιστική απεργιακή συγκέντρωση – Λαϊκό “ποτάμι “στην Αθήνα – Δυστυχώς κατέληξε σε Χημικά και πετροπόλεμο

Από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα απλώθηκαν οι χιλιάδες διαδηλωτές. Χιλιάδες λαού διαδηλώνουν για αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα στην..

Χιλιάδες λαού διαδηλώνουν για αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα στην ακρίβεια και καμία συγκάλυψη στο έγκλημα στα Τέμπη.

Με ενός λεπτού σιγή για τους 57 νεκρούς από το έγκλημα στα Τέμπη ξεκίνησε η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Αμέσως μετά οι απεργοί βροντοφώναξαν: «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ».

Μέρα μνήμης, οργής αλλά και αγωνιστικής κινητοποίησης και διεκδίκησης για τα απαραίτητα έργα και μέτρα ασφαλείας στο σιδηρόδρομο, χαρακτήρισε την απεργία ο Δημήτρης Κουτσάφτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μηχανοδηγών ΟΣΕ, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση.

Στην απεργιακή συγκέντρωση  μίλησε ο Πάνος Σπηλιόπουλος, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ.

Μεταξύ άλλων είπε:

“Οι φοιτητές είμαστε σήμερα εδώ!

Γιατί δεν ξεχνάμε! Δεν συγχωρούμε!

Δεν ξεχνάμε το έγκλημα στα Τέμπη και τις 57 ψυχές που ζητούν δικαίωση. Δεν συγχωρούμε το σύστημα που για τα κέρδη των λίγων τσακίζει τις ζωές μας.

Όπου και αν κοιτάξουμε μπροστά μας φανερώνεται το σύνθημα αυτό που έγινε βίωμα για όλους εμάς τους νέους… ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Ή τα κέρδη τους ή οι σπουδές μας! Ή τα κέρδη τους ή τα όνειρά μας και οι ανάγκες μας! Με αυτή την πολιτική συγκρουόμαστε καθημερινά.

Με αυτό το σύνθημα στα πανό μας ενώσαμε τις φωνές μας πριν ένα χρόνο!

Πριν από ένα χρόνο που τα δάκρυα στέρεψαν και έγιναν οργή και η οργή πλημμύρισε τους δρόμους όλης της χώρας με εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές, μαθητές να ξεσπάνε σε ένα αγωνιστικό ποτάμι!

Συγκλονιστική απεργιακή συγκέντρωση – Λαϊκό “ποτάμι “στην Αθήνα

Δηλώνουμε είμαστε και θα είμαστε εδώ”

Ο Νίκος Ντίγκος, πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού σε αποστρατεία, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων  Στρατιωτικών, ανέφερε:

«Μπορεί να είμαστε νεοσύστατη Ομοσπονδία Αποστράτων Στρατιωτικών αλλά δεν είμαστε παθητικοί, δέκτες όσων μας σερβίρουν.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, όλη η Ελλάδα είναι στο πόδι. Απ΄ άκρη σ΄ άκρη ακούγεται το σύνθημα “Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή”. Η προσπάθεια της κυβέρνησης, με το να κλείσει άρον άρον την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, θα μείνει προσπάθεια. Δεν θα αφήσουμε ούτε μια μέρα χαμένη. Μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων θα γίνουμε η φωνή των νεκρών. Για τη δικαίωσή τους. Τους την οφείλουμε”. Και συμπλήρωσε:

“Από αυτό το βήμα, και κλείνοντας, εμείς οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων θέλουμε να φωνάξουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας:

– Να γυρίσει πίσω άμεσα η φρεγάτα “ΥΔΡΑ”.

– Να σταματήσει η συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτικών, μέσων και υλικών, σε οποιονδήποτε ιμπεριαλιστικό πόλεμο”.

Διαβάστε επίσης: 

Σήμερα Τετάρτη υπογράφεται η σύμβαση έργου: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ & ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

 

Ο Παύλος Αποστόλου, πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ) είπε:

“Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι  αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές και νεολαία βρεθήκαμε εδώ σήμερα όχι μόνο να διαμαρτυρηθούμε για την ζωή κόλαση που μας επιβάλουν η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο αλλά και να επιβάλλουμε τις δίκες μας λύσεις προς όφελος του λαού.

Συγκλονιστική απεργιακή συγκέντρωση – Λαϊκό “ποτάμι “στην Αθήνα

Εκ μέρους του ΔΣ της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής χαιρετίζω το σημερινό μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο”

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 14:00 στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, καθώς και Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, ομάδα αγνώστων εκτόξευσε μολότοφ προς την κατεύθυνση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Τα ΜΑΤ απάντησαν με κρότου λάμψης.

Η κατάσταση εκτονώθηκε γρήγορα και η συγκέντρωση συνεχίστηκε κανονικά, όμως λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε νέα ένταση στην Ομόνοια, όταν άγνωστοί πέταξαν πέτρες ενάντια των Αρχών και η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση χημικών.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στη Βουλή