Το Μουσικό και Φωνητικό Σύνολο Κορίνθου « Ηχοροή » παρουσίασε αφιέρωμα στο στιχουργό Μάνο Ελευθερίου

57

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, το Μουσικό και Φωνητικό Σύνολο Κορίνθου « Ηχοροή », παρουσίασε στο κατάμεστο Θέατρο Δημαρχείου Κορίνθου, ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο μας ποιητή και στιχουργό Μάνο Ελευθερίου με αφορμή τα γενέθλια του ποιητή που ήταν στις 12 του Μάρτη.

 

Καλεσμένη της «Ηχοροής» ήταν η αδελφή του δημιουργού κυρία Λιλή Ελευθερίου. Η οποία στη μέση της παράστασης ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου και μας διηγήθηκε την ιστορία του Ματωμένου Πουκάμισου από το ομώνυμο διήγημά της.

Η Λιλή Ελευθερίου συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

 

Ο Μάκης Ψαραδέλλης  παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση το «Ενθύμιον Θανάτου» σε μουσική δική του και ποίηση του Μάνου Ελευθερίου.

Η βραδιά είχε πολλές συγκινητικές στιγμές με τα μέλη της Ηχοροής να χαρίζουν εξαιρετικές ερμηνείες στο κοινό, το οποίο ανταπέδωσε με ζεστό

χειροκρότημα.

 

Συμμετείχαν οι χορωδίες των Β΄ και ΣΤ΄ ΚΑΠΗ Κορίνθου, όπου υπεύθυνος είναι ο Μάκης Ψαραδέλλης.

 

Τίμησαν με την παρουσία τη βραδιά, ο Υφυπουργός Πολιτισμού κύριος  Χρίστος Δήμας και ο Δήμαρχος Κορίνθου κύριος Νίκος Σταυρέλης.

Ο κόσμος ζεστός συμμετείχε από το πρώτο τραγούδι και στο τέλος όρθιος τραγούδησε τα Παραπονεμένα λόγια.

 

Υπενθυμίζουμε ότι μέσα σε τρεις ώρες από την ανακοίνωση της εκδήλωσης δεν υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις.

 

Την παράσταση επιμελήθηκε ο Γιάννης Αργυροκαστρίτης, μπουζούκι έπαιξε ο ταλαντούχος Λάμπρος Τζίμας και κιθάρα ο Μάκης Ψαραδέλλης, ο οποίος επιμελήθηκε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Φωτογραφίες: Corinth Greece