Οι φοιτητές ξαναγράφουν τα ονόματα των 57 νεκρών έξω από τη Βουλή

16
Σύνταγμα: Οι φοιτητές ξαναγράφουν τα ονόματα των 57 νεκρών έξω από τη Βουλη
Τα ονόματα των νεκρών από τα Τέμπη μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη που σβήστηκαν το βράδυ της Πέμπτης ξαναγράφουν οι φοιτητές, στο πλαίσιο του νέου συλλαλητηρίου κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Γράφουν, επίσης, τα εξής: «Το αίμα ούτε σβήνεται, ούτε ξεγράφεται – Μόνο ουρλιάζει για δικαίωση».

Υπενθυμίζεται, πως στην πορεία που έγινε την Τετάρτη (28/2), οι συγκεντρωμένοι συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, έγραψαν με κόκκινη μπογιά στην άσφαλτο μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, όμως, σε βίντεο που κατέγραψε πολίτης, φαίνεται η υδροφόρα του δήμου Αθηναίων να τα σβήνει λίγες ώρες μόνο μετά την πορεία στη μνήμη των θυμάτων.

Ειδικότερα, πηγές του φρουραρχείου σχετικά με το σβήσιμο των ονομάτων αναφέρουν, πως «ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου, πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία».

«Κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα».

«Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου» διευκρινίζεται.

«Συγγνώμη» από τον Δήμο Αθηναίων για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων

«Ουδέποτε δόθηκε εντολή» να σβηστούν τα 57 ονόματα των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, μπροστά από τη Βουλή τόνισε η αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων, Ρωξάνα Μπέη, ζητώντας συγγνώμη.

Ειδικότερα, «συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής».

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη» σημείωσε.

Ζήτησε, δε, συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες» που όπως είπα, «ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».

φωτογραφία: INTIME NEWS

cnn.gr