Χάρης Παπαδόπουλος: «Δεν ισχύει ότι Μαίρη Χρονοπούλου έπεσε από τη σκάλα»

60

ΗΜαίρη Χρονοπούλου «έφυγε» από τη ζωή στα 90 της χρόνια, μετά από σύντομη νοσηλεία στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» ύστερα από ατύχημα στο σπίτι της στην Παιανία, βυθίζοντας στην θλίψη όλους όσοι τη λάτρεψαν στη ζωή, αλλά και στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη.

Ωστόσο, στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» μίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου (7/10) ο σκηνοθέτης και πρόεδρος εταιρείας Ελλήνων σκηνοθετών, Χάρης Παπαδόπουλος, αποκαλύπτοντας τον τρόπο που χτύπησε η Μαίρη Χρονοπούλου στο σπίτι της αλλά και ποιο ήταν το σημείο που τη βρήκαν.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως ο τρόπος που χτύπησε η Μαίρη Χρονοπούλου παραμένει θέμα ανοιχτό: «Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γύρω από τον τρόπο που έφυγε η Μαίρη Χρονοπούλου. Κάποια πράγματα από αυτά που λέγονται, δε κολλάνε. Δεν ισχύει ότι κατέβηκε τη σκάλα. Σκάλα δεν κατέβηκε, την είχε κατέβει και είχε πάει στο σαλόνι. Γυρνούσε από το σαλόνι για να πάει στο δωμάτιο. Το σημείο που τη βρήκαν ήταν πάνω σε ένα χοντρό χαλί. Το χτύπημα ήταν πολύ δυνατό, δε ξέρω πως έγινε. Είναι ανοιχτό αυτό το θέμα», είπε στον «αέρα» της εκπομπής o κ. Παπαδόπουλος.

Η τελευταία επιθυμία της Μαίρης Χρονοπούλου

Η αγαπημένη ηθοποιός του παλιού, καλού κινηματογράφου έχει αφήσει ως εντολή να μην ταφεί, καθώς ήθελε να προχωρήσουν στην καύση της. Μάλιστα, σε συνέντευξη που είχε δώσει στο περιοδικό «Λοιπόν», είχε μιλήσει για την αποτέφρωση, αλλά και την τελευταία της επιθυμία, την οποία είχε μεταφέρει στη φίλη της, μουσικό και συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα.

«Έρχεται το τέλος μου. Αυτά τα έχω οργανώσει όλα. Πιστεύω αιρετικά. Εμένα δεν θα με πάνε στην εκκλησία να ακούσω εκείνες τις φρικτές λέξεις. Ο δικός μου πνευματικός θα πει τις προσευχές που λέω κάθε βράδυ κι όσα έχω διαλέξει και μετά θα με κάψουν. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχω την πιο πλούσια κηδεία του κόσμου», είχε πει χαρακτηριστικά.

«Ζήτησα από την αγαπημένη μου φίλη Ευανθία Ρεμπούτσικα μία χάρη, να μου γράψει ένα μικρό ρέκβιεμ μουσικό. Θα έρθει στην Ριτσώνα και με το υπέροχο κόκκινο βιολί της θα μου παίξει αυτό το κομμάτι πριν από την καύση. Αισθάνομαι αυτοκράτειρα με αυτό και μου αρέσει».

tanea.gr