Έκτακτο : Δημοτικό θέατρο Κορίνθου – Κατέρρευσε κοιλοδοκός …

485

Έκτακτο : Δημοτικό θέατρο Κορίνθου – Κατέρρευσε κοιλοδοκός …

Σήμερα στην  ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Νίκου Νικολόπουλου στο Δίολκο radio 105,6,  ο Αντιδήμαρχος  Πολιτισμού Δήμου Κορινθίων Παναγιώτης Λαμπρινός , μετέφερε μία είδηση που συνέβη χθες το απόγευμα  , η οποία θα μπορούσε να είναι τραγική  και  αφορά το δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης»

Προηγουμένως είχε κάνει τηλεφωνική παρέμβαση ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας  Κορίνθου   Γιώργος Ρουμελιώτης για το ίδιο θέμα .

Στο δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, ο χώρος που φιλοξενείτε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και γίνονται αμέτρητες εκδηλώσεις από φορείς και συλλόγους  ,παρά λίγο να συμβεί τραγωδία  όταν κατέρρευσε κοιλοδοκός 300κοσίων κιλών  περίπου , δίπλα από τον Γιώργο Ρουμελιώτη, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κορίνθου , ο οποίος βρισκόταν εκείνη την στιγμή στο θέατρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Π.Λαμπρινού από τύχη δεν θρηνήσαμε Θύματα αφού στο συγκεκριμένο κοιλοδοκό  σε λίγη ώρα επρόκειτο να στηριχθούν παιδιά για πρόβες χορού !!!

Έκτακτο : Δημοτικό θέατρο Κορίνθου – Κατέρρευσε κοιλοδοκός

Ταραγμένος  ο Αντιδήμαρχος θυμήθηκε τον αείμνηστο Γιώργο Τσαβάρα σκηνοθέτη του Δήμου Κορινθίων,  ο οποίος είχε προειδοποιήσει για τους συγκεκριμένους κοιλοδοκούς η σταγκόνια όπως τα αποκαλούσε,  (συν άλλους δυο ) όπου αρνείτο να στηρίξει  τα σκηνικά των παραστάσεων του επάνω τους.

Έβλεπε με γυμνό οφθαλμό την επικινδυνότητα  τους , δυστυχώς όμως,   δίχως  να τον λάβει  υπόψη , του κανείς υπεύθυνος!

Ο κ. Λαμπρινός ήταν και για έναν επιπλέον λόγο ανήσυχος εφόσον ένα από τα παιδιά που θα συμμετείχαν στην επόμενη πρόβα ήταν η εγγονή του .

Σημειωτέων πως στο υπόγειο του θεάτρου άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα είναι πλημμυρισμένο,  με γυμνά  καλώδια ρευματοδότησης, πρίζες, ακαθαρσίες και  … εν ολίγοις   μία εικόνα ντροπής .

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως  ο κ.Λαμπρινός  με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ Δημήτρη Μανωλάκη και τον Αντιδήμαρχο  Πολεοδομίας κ. Βασίλη Πανταζή,   αμέσως μόλις έγινε το συμβάν.

Η πρώτη  διαπίστωση είναι  πως το κτήριο πρέπει να ελεγθεί προκειμένου να εκτιμήσουν την καταλληλότητα του.

Κατά δεύτερον,  εκτός από τις αντοχές των υπολοίπων κοιλοδοκών θα πρέπει να δουν  και την υποσκαφή των θεμελίων λόγο πλημμυρισμένου υπογείου  ,για πιθανές  κρυφές-δυσδιάκριτες βλάβες κάτω από τα θεμέλια που δεν είναι ορατές εκ πρώτης όψεως», άρα χρειάζεται έρευνα και έλεγχος.

Κάτω από τις δεδομένες συνθήκες το κτήριο σφραγίστηκε και ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις , έως ότου αποκατασταθούν  οι ζημιές και το κτήριο κριθεί ασφαλές προς χρήση.

Διαβάστε επίσης:

Τώρα : Νίκος Σταυρέλης – “Χάθηκε η μπάλα” στους πεζόδρομους …