Έλλειψη φαρμάκων… φταίει ο πόλεμος, φταίει η Ευρώπη,φταίνε οι φαρμακοποιοί,φταίει ο Χατζηπετρής…ποτέ η κυβέρνηση…!

606
Σίγουρα ο ευαίσθητος χώρος της υγείας δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση , υπάρχουν άλλωστε άλλα πεδία πιο πρόσφορα για αυτό.
Αλλά αυτά τα παιχνιδάκια που παίζονται με την έλλειψη των φαρμάκων σε μια κρίσιμη χρονικά περίοδο με τις εξάρσεις των ιώσεων, κυρίως των παιδικών, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα !
Οι δε απαντήσεις – δικαιολογίες του αρμόδιου Υπουργού δεν αντέχουν σε καμία κριτική!
Είναι διεθνές το πρόβλημα λέει και φταίνε οι γονείς των παιδιών που στοκάρουν στα σπίτια τους εκτός συνταγογράφησης φάρμακα!
Τελικά για όλα φταίνε οι άλλοι !
Η εύκολη απάντηση ,όπως για τους φουσκωμένους λογαριασμούς του ρεύματος!
Φταίει η Ευρώπη ! Φταίει ο πόλεμος !
Δεν τολμάει όμως ο Υπουργός να κάνει έναν έλεγχο στις φαρμακαποθήκες να δει πως τα φάρμακα κάνουν φτερά για τις προθήκες των φαρμακείων του εξωτερικού γιατί εκεί πωλούνται σε μεγαλύτερες τιμές σε σχέση με την Ελλάδα !
Δεν έκανε κανέναν έλεγχο στις βιομηχανίες φαρμάκου στην Ελλάδα να δει τι παράγουν, τι στέλνουν εδώ και τι φάρμακο φεύγει εκτός Ελλάδος.
Και η υποχρέωση για στοκ 3 μηνών προφανώς πάει “περίπατο” !
Αντε τώρα μετά το χρηματιστήριο της ενέργειας να θεσμοθετήσουμε και χρηματιστήριο φαρμάκου και να βοηθήσουμε και αυτή την “ολιγαρχία”, την δεινοπαθούσα και αυτή τάξη, με επίδομα αλληλεγγύης για απώλεια εσόδων!
Το εύρος των συνενόχων της κατάντιας μας δυστυχώς ολοένα και διευρύνεται !!!