ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ & ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ- ΦΩΤΟ

756

Αγιασμό,για την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης σημαντικών Κτιρίων της Ι. Μητροπόλεως μας πραγματοποίησε χθες Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, στους χώρους του «Εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Τεχνών» της Ι. Μητροπόλεως μας, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, των Κληρικών της πόλεως της Κορίνθου, του Υφυπουργού κ. Νικολάου Ταγαρά, του Βουλευτού Κορινθίας κ. Κωνσταντίνου Κόλλια, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. ΧαριλάουΒυτινιώτη, τουΘεματικού Αντιπεριφερειάρχηκ. Γεωργίου Οικονόμου, της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Αθηνάς Κόρκα και του Αστυνομικού Διευθυντού Κορινθίας κ. Χαράλαμπου Τετράδη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επεσήμανε ότι για πρώτη φορά, από τότε που διαποιμαίνει την Ι. Μητρόπολή μας,έργα,που είχαν υποσχεθεί οι αρμόδιοι, δεν έμειναν στα χαρτιά και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση από σήμερα να τα βλέπουμε να ξεκινούν ως ώριμα και ενταγμένα σε αναπτυξιακά προγράμματα ΕΣΠΑ. Πρόκειται για:

  1. Σημαντικές ανακαινίσεις δύο κτιρίων της Ι. Μητροπόλεως μας, στα οποία θα στεγαστούν το Εκκλησιαστικό Μουσείο και η Βιβλιοθήκη της,
  2. την ανέγερση ισογείου οικοδομής για το «Γεύμα Αγάπης» του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, στον προαύλειο χώρο του Ι. Ναού,
  3. την ανακαίνιση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ»,
  4. τηνστήριξη και την ανακαίνιση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου,
  5. την ανακαίνισητου Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκείου,
  6. την στήριξη και ανακαίνιση του Ι. Ναού Αγ. Τριάδος Αρχ. Σικυώνος,
  7. ως και τηνδιόλου ευκαταφρόνητη οικονομική ενίσχυση των Φιλανθρωπικών Δομών της Ι. Μητροπόλεως μας αλλά και την υποστήριξη των πνευματικών Εκδόσεών τηςαπό την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, που πολύ νωρίς εντόπισε την ωριμότητα, την επιλεξιμότητα και την αρτιότητα των μελετών και τις ενέταξε ολοπρόθυμα στα αντίστοιχα Προγράμματα,ώστε σήμερα να αποτελούν υλοποιήσιμα σημαντικά έργα της Κορινθίας. Ο κ. Νίκας σεβόμενος το έργο και την προσπάθεια της Τοπικής μας Εκκλησίας, στήριξε με πολύ αγάπη και έμπρακτο ενδιαφέροντο πολυσχιδές έργο της Ι. Μητροπόλεώς μας και προσωπικώς και με τα επιμέρους αρμόδια επιτελικά Γραφεία του ξεπέρασε όλα τα εμπόδια, ώστε να φτάσουμε στην σημερινή ημέρα που από τα λόγια περάσαμε στα έργα!

Επίσης, ευχαρίστησε θερμάτον Υφυπουργό κ. ΝικόλαοΤαγαρά, ο οποίος με πολύ αγάπη για την Εκκλησία και το έργο Της τόσο με την ιδιότητα του Υφυπουργού όσο και με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού, διέθεσε ολόκληρο το προσωπικό του Μελετητικού του Γραφείουγια την εκπόνησημελετώντων έργων που από σήμερα ξεκινούν να υλοποιούνται και βοήθησε στην ένταξη και υλοποίηση τους.

Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε τους: Βουλευτή κ. Κόλλια, για την παρουσία και την εν γένει συμπαράσταση, τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας κ. Τετράδη για την παρουσία του, τους υπευθύνους κατά χρονική σειρά Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Κορινθίας κ. Γκιολή, κ. Κόρκα και κ. Βυτινιώτη, καθώς και όλους τους υπαλλήλους της Π.Ε. Κορινθίας για την συνεισφορά τους, τους Μηχανικούς που εκπόνησαν τις μελέτες και όλους τους παρισταμένους για την παρουσία και την στήριξη τους ευχόμενος στους μειοδότες του Διαγωνισμού Μηχανικούς και Εργολάβους της Εταιρίας «Γ. ΜΑΡΑΣ & Χ. ΝΤΑΦΛΟΣ Ο.Ε.», που έχουν αναλάβει τις εργασίες, σύντομη και καλή αποπεράτωση αυτών!