Αγρότες: Με μπλόκα σε όλη τη χώρα δίνουν αγώνα επιβίωσης

21

Αγρότες: Με μπλόκα σε όλη τη χώρα δίνουν αγώνα επιβίωσης

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν ακλόνητοι..

 

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν ακλόνητοι, ενισχύουν τα μπλόκα τους, στήνουν νέα και πραγματοποιούν πολύμορφες δράσεις, όπως συλλαλητήρια μέσα στις πόλεις κ.ά., κλιμακώνοντας έτσι τον αγώνα που δίνουν σε όλη την ύπαιθρο για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, εκφράζουν την συμπαράσταση και την στήριξή τους στον δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων

Κινητοποίηση Αγροτών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με όλους τους τρόπους αποφασίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι σε νομούς της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Αγρότες: Με μπλόκα σε όλη τη χώρα δίνουν αγώνα επιβίωσης

Βασικός αγωνιστικός «πνεύμονας» η Θεσσαλία

Δεκάδες τρακτέρ βρίσκονται από το μεσημέρι της Κυριακής παραταγμένα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και τους γύρω δρόμους, όπου θα παραμείνουν μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, με τους αγρότες να καλούν τους φορείς της πόλης σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα τους, σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι. Μετά τη συγκέντρωση, τα τρακτέρ θα μεταβούν στον κόμβο Πλατυκάμπου, ενισχύοντας εκεί το μπλόκο των αγροτών.

Στην Καρδίτσα, αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν το δίκαιο αγώνα επιβίωσης δηλώνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων που παραμένουν ακλόνητοι στο μπλόκο που έχει στηθεί από την Τετάρτη κάτω από τον Ε65, στην παλιά Εθνική Οδό Καρδίτσας – Αθήνας και στον δρόμο Λάρισας – Καρδίτσας.

Την Κυριακή, απέκλεισαν ξανά με τα πόδια τον αυτοκινητόδρομο Ε65 και στη συνέχεια πραγματοποίησαν συνέλευση. Εκεί επιβεβαιώθηκε η θέληση συνέχισης του αγώνα και παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού του μπλόκου με τα υπόλοιπα μπλόκα που έχουν στηθεί στη Θεσσαλία αλλά και σε άλλες περιοχές. Τονίστηκε ακόμα ότι η επιχείρηση συκοφάντησης και υπονόμευσης του αγώνα τους από την κυβέρνηση δεν περνά, γεγονός που αποδεικνύεται από τις μαζικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα που στήνονται καθημερινά σε όλη τη χώρα.

Μαζικό και μαχητικό είναι και το μπλόκο που έχει στηθεί από τους αγρότες των Τρικάλων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Τρικάλων, στο ύψος του Ζάρκου, όπου το μεσημέρι του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός της Εθνικής Οδού.

Αλλά και οι αγρότες της Μαγνησίας παραμένουν με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο στον Ριζόμυλο, στην παλιά Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας και στον Αλμυρό.

Τις επόμενες μέρες οι Συντονιστικές Επιτροπές των μπλόκων θα πραγματοποιήσουν κοινή σύσκεψη με σκοπό τον συντονισμό τους και την πραγματοποίηση κοινών και πιο δυναμικών δράσεων.

Στην Βόρεια Ελλάδα

Τα μπλόκα και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις πυκνώνουν σε ολόκληρη τη Μακεδονία, από την Καστοριά μέχρι τον Εβρο.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να βγουν με τα τρακτέρ και τα μηχανήματά τους σε στήσιμο μπλόκου στον κόμβο Φιλώτα, σήμερα Δευτέρα 29 Γενάρη, στις 2 μ.μ.

Στην Κεντρική Μακεδονία, οι αγρότες της Ημαθίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή μαχητική και μαζική κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Βέροια, στέλνοντας μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα.

Τον τόνο έδωσαν οι αγρότες της Αλεξάνδρειας, που έφτασαν στον χώρο της συγκέντρωσης με τα τρακτέρ τους μετά από μηχανοκίνητη πορεία που πραγματοποίησαν στην πόλη της Βέροιας.

Οι δε αγρότες της Νάουσας ενισχύουν καθημερινά με νέα τρακτέρ το μπλόκο στη διασταύρωση της πόλης, οι αγρότες – μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Πιερίων ενισχύουν το μπλόκο που έχουν στήσει στα Παλατίτσια και μαζί με τους συναδέλφους τους από τις άλλες περιοχές της Ημαθίας συζητούν το στήσιμο ενός μεγάλου μπλόκου τις επόμενες μέρες.

Στα Γιαννιτσά οι αγρότες συγκεντρώνουν τα τρακτέρ τους στον Πλατανότοπο. Την Παρασκευή πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στον πεζόδρομο της πόλης και συγκέντρωση. Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο Εμπορικός Σύλλογος που κάλεσε σε συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων, ο Δικηγορικός Σύλλογος και ο δήμος. Θετικά υποδέχθηκαν το κλιμάκιο του ΚΚΕ που πήγε και εξέφρασε τη στήριξη στον αγώνα τους.

Στην Πιερία, οι αγρότες του δήμου Πύδνας – Κολινδρού πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο δημαρχείο του Αιγινίου, αναδεικνύοντας τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες της Επανομής πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία μέχρι τον κόμβο του Πλαγιαρίου, με την αστυνομία προκλητικά να τους εμποδίζει να προχωρήσουν προς την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Περαίας. Οι αγρότες του Λαγκαδά πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία και μαζί με τους συναδέλφους τους από τη Λητή και τα άλλα χωριά προετοιμάζουν το στήσιμο μπλόκου στην περιοχή κοντά στην Εγνατία Οδό. Οι αγρότες της Χαλκηδόνας πραγματοποίησαν συγκέντρωση με τα αγροτικά τους μηχανήματα στο δημαρχείο στα Κουφάλια.

τις Σέρρες, οι αγρότες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Αντιπεριφέρεια, με τη συμμετοχή σωματείων και φορέων, αυτοαπασχολούμενων, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν να διατηρούν τα τρακτέρ τους μέσα στην πόλη.

Διαβάστε επίσης:

Κορινθιακός: «Αργά ή γρήγορα έρχεται ισχυρός σεισμός στην περιοχή»

 

Αγρότες: Με μπλόκα και πολύμορφη δράση

 

Στα Γρεβενά, οι αγρότες την Πέμπτη πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Αντιπεριφέρεια, έχοντας στο πλευρό τους σωματεία και συλλόγους εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών, εμπόρων, οδηγών, κ.ά. Στη συνέχεια κινήθηκαν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στον κόμβο της Μυρσίνας, στην Εγνατία Οδό, όπου παραμένουν και ενισχύονται.

Στο πλευρό των αγροτών, στο μπλόκο της Μυρσίνας, βρέθηκε την Παρασκευή ο Νίκος Έξαρχος, βουλευτής του ΚΚΕ, μεταφέροντας τη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα που προβάλλουν.

Στην Πτολεμαΐδα, με κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη συγκέντρωση η οποία κατέληξε στο δημαρχείο Εορδαίας, όπου ακολούθησε σύσκεψη για οργάνωση και περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.

Στην Κοζάνη οι αγρότες πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στην Καστοριά την Παρασκευή οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην είσοδο της πόλης, στο Ενυδρείο.

Στην Κομοτηνή οι αγρότες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Δεκάδες τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα, με τους βιοπαλαιστές να ετοιμάζονται για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις από σήμερα Δευτέρα.

Σε Φθιώτιδα – Βοιωτία

Σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Ανθήλης, όπου έχουν στήσει το μπλόκο τους, προχώρησαν την Κυριακή, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λαμίας, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Στο μπλόκο τους στην παλιά εθνική οδό Λαμίας – Λάρισας, στην είσοδο του χωριού Νέο Μοναστήρι παραμένουν οι αγρότες της Θεσσαλιώτιδας, ενώ την Τρίτη 30 Γενάρη, έχουν αποφασίσει να στήσουν το μπλόκο τους στον κόμβο της Σκάλας Αταλάντης, δίπλα από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας αγρότες από τα χωριά της Λοκρίδας.

Το μπλόκο τους στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του κόμβου του Αϊ Γιάννη, έστησαν αγρότες από τα χωριά της Λιβαδειάς, το μεσημέρι της Κυριακής, βγαίνοντας στον δρόμο του αγώνα και ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τους συναδέλφους τους σε ολόκληρη τη χώρα.

Αγρότες από τα χωριά γύρω από τη Λιβαδειά έχουν παρατάξει δεκάδες τρακτέρ στον κόμβο της παλιάς εθνικής οδού, ενώ περιμένουν ενίσχυση του μπλόκου με νέα αγροτικά μηχανήματα.

Με τα τρακτέρ στους δρόμους και στην Ήπειρο

Σε ΆρταΓιάννενα και Λούρο Πρέβεζας στην Ήπειρο οι αγροτοκτηνοτρόφοι βγήκαν την Παρασκευή με τα τρακτέρ και τα μηχανήματά τους συντονίζοντας τον αγώνα τους με τους αγρότες της υπόλοιπης Ελλάδας. Στην Άρτα οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της πόλης μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους στο παλιό γιοφύρι, ενώ οι αγρότες αποφάσισαν να μετατρέψουν τον χώρο του δημαρχείου σε τόπο συγκέντρωσης των αγροτικών μηχανημάτων. Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποίησαν γενική συνέλευση.

Αγρότες: Με μπλόκα σε όλη την χώρα οι Αγρότες…

Στα Γιάννενα αγρότες και κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν την Παρασκευή το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου επέδωσαν τα αιτήματά τους, ενώ το απόγευμα συγκεντρώθηκαν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου. Μαζική ήταν και η συγκέντρωση των αγροτών στον Λούρο Πρέβεζας μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας. Οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Άρτας – Πρέβεζας για 1 ώρα και αποφάσισαν να στήσουν μπλόκο στον χώρο.

Στην Αιτωλοακαρνανία, το βράδυ του Σαββάτου έγινε παναιτωλοακαρνανιακή σύσκεψη αγροτοκτηνοτρόφων στο Νεοχώρι (παλαιό δημαρχείο), που έχει καλέσει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και οι ΑΣ Νεοχωρίου και Κατοχής.

Παράλληλα, προχωρούν οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης και συλλαλητηρίου με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, την Τρίτη 30 Γενάρη το πρωί, στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου.

Μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ πραγματοποίησαν αγρότες και στη Ναύπακτο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Εξάλλου, μετά από μαζική σύσκεψη που πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Βόνιτσα, με κάλεσμα της Ομοσπονδίας και των ΑΣ Ακτίου – Βόνιτσας και Κατούνας, αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε στήσιμο μπλόκου την Τετάρτη 31 Γενάρη στον κόμβο με τη Λευκάδα.

Στην Ηλεία, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων προχώρησε σε πανηλειακή σύσκεψη το βράδυ της Κυριακής στην Ξυλοκέρα, με σκοπό τη λήψη αποφάσεων για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σε συγκεντρώσεις σε δύο σημεία στο οδικό δίκτυο της Αχαΐας, καλεί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ερυμάνθου, για σήμερα Δευτέρα 28 Γενάρη.

Συγκεκριμένα, μετά τις συνελεύσεις που πραγματοποίησε στην περιοχή του Δήμου Ερυμάνθου, καλεί σε συγκεντρώσεις με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στους κόμβους Κουρλαμπά και Σταυροδρομίου, στις 11 π.μ.

Στο στήσιμο μπλόκου στον κόμβο Δαφνίου – Κροκεώνπροχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής οι Αγροτικοί Σύλλογοι ΣπάρτηςΕυρώτα και Ανατολικής Μάνης.

Καλούν σε κλιμάκωση του αγώνα τους και συντονισμό με τους αγροτοκτηνοτρόφους σε όλη τη χώρα.

Την κινητοποίησή τους, που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής, χαιρέτησε ο Βασίλης Βρουλίτης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου.

Στη Μεσσηνία, ενισχύεται το μπλόκο στον πρώην σταθμό του ΟΣΕ της Μεσσήνης, που έχει στήσει ο τοπικός Αγροτικός Σύλλογος. Τη Δευτέρα 29 Γενάρη, θα πραγματοποιηθεί παμμεσσηνιακή σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων στου Χανδρινού (7 μ.μ.), με κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου του χωριού και του ΑΣ Μεσσήνης και θέμα την κλιμάκωση της πάλης.

Κάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους στην Αρκαδία για κινητοποιήσεις απευθύνουν και καστανοπαραγωγοί, που οργανώνουν σύσκεψη τη Δευτέρα 29 Γενάρη (6 μ.μ.), στο Άστρος Κυνουρίας (Πνευματικό Κέντρο).

Σήμερα Δευτέρα 29 Γενάρη (8 μ.μ.), σε σύσκεψη για την οργάνωση κινητοποιήσεων, προχωρά ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου, στο Θέατρο Σαρακινάδου.

Παναγροτική συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΗ στο Ναύπλιο διοργανώνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας την Τρίτη 30 Γενάρη, στις 11 π.μ.

Παν-χανιώτικη κινητοποίηση στις 31 Γενάρη

Από την κινητοποίηση στον κόμβο των Πεζών

Από την κινητοποίηση στον κόμβο των Πεζών

Στην Κρήτη, κάλεσμα για μεγάλη παν-χανιώτικη κινητοποίηση την Τετάρτη 31 Γενάρη στις 11 π.μ. στον κόμβο των Μουρνιών με τα αγροτικά αυτοκίνητα απευθύνει το ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων (ΕΟΑΣΝΧ), προς όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους.

Στον δρόμο βγαίνουν επίσης οι αγρότες στο Ηράκλειο Κρήτης. Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για συντονισμένες πανελλαδικά κινητοποιήσεις, ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών – Αστερουσίων προχώρησε σε κινητοποίηση τους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής, το πρωί της Κυριακής στον κόμβο των Πεζών.