ΠΡΟΣΟΧΗ! Που απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στην …

27

ΠΡΟΣΟΧΗ! Που απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Πελοπόννησο

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Που απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Πελοπόννησο

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:

Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω παγετού:στην Επαρχιακή Οδό Λεωνιδίου – Κοσμά – Γερακίου από το 15ο χλμ έως το 35ο χλμ..
στην Επαρχιακή Οδό Λεωνιδίου – Μαρίου από το 15ο χλμ έως το 40ο χλμ..

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ:

Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω παγετού, στην Εθνική Οδό Καλαμάτας – Σπάρτης από το 42ο χλμ έως το 53ο χλμ..

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ:

Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω παγετού, στην Εθνική Οδό Καλαμάτας – Σπάρτης από το 22ο χλμ έως το 42ο χλμ..

Υπενθυμίζεται στους οδηγούς η υποχρέωση να διαθέτουν και να χρησιμοποιούν στα οχήματα τους αντιολισθητικές αλυσίδες στα σημεία του οδικού δικτυού όπου υπάρχει χιόνι ή παγετός , να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «astynomia.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Που απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες 

Τα πρόστιμα για τις αντιολισθητικές αλυσίδες- Πού είναι υποχρεωτικές

Πρόστιμο προβλέπεται σε περίπτωση ελέγχου του αυτοκινήτου, αν αυτό δεν είναι εφοδιασμένο με αντιολισθητικές αλυσίδες κατά τη χρονική διάρκεια από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο κάθε έτους.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, το πρόστιμο για τις αντιολισθητικές αλυσίδες κατά τους παραπάνω μήνες ανέρχεται στα 80 ευρώ. Πρόκειται για πρόστιμο, που όπως επισημαίνει στη νομοθεσία, μπορεί να καταβληθεί εμπρόθεσμα μειωμένο κατά 50%, συνεπώς μειώνεται στα 40 ευρώ.

Να σημειωθεί όμως πως η τήρηση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων μέσων (χιονοαλυσίδες, κουβέρτες, κλπ) είναι υποχρεωτική μόνο όταν και εφόσον εκδοθούν αποφάσεις από τις αρμόδιες Αρχές, βάσει των οποίων οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε συγκεκριμένη περιοχή επιβάλλουν ετοιμότητα από τους οδηγούς.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Που απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες

Διαβάστε επίσης:

Αγρότες: Με μπλόκα σε όλη τη χώρα δίνουν αγώνα επιβίωσης