Στιγμές πολιτιστικής ανάτασης πρόσφερε σήμερα ο Απόστολος Παπαφωτίου με την παρουσίαση του Βιβλίου του – Φωτο

86

Στιγμές πολιτιστικής ανάτασης πρόσφερε σήμερα ο Απόστολος Παπαφωτίου με την παρουσίαση του 4ου Βιβλίου του με τίτλο:

«ΤΟ TERRITORIO ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ Η ΒΕΝΕΤΙΚΗ ΥΔΑΤΟΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΡΑΧΙΑΝΙ ΤΟΥ ΑΣΣΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Ιστορία-κατασκευή)» σήμερα Κυριακή 26 Μαΐου 2024  στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης»

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Κορινθίων με τίτλο «Πολιτιστικός Μάϊος», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του 4ου Βιβλίου του απόστολου Παπαφωτίου.

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί κομβικό σημείο μιας προσπάθειας η οποία έχει στόχο τη δημιουργία μιας σειράς πονημάτων που έχουν αντικείμενο κυρίως το πολιτιστικό απόθεμα της Κορινθίας και πως αυτό επιδρά στη διαμόρφωση του παρόντος.

Το βιβλίο  ο συγγραφέας  Απόστολος Παπαφωτίου  το αφιέρωσε στον Πρώην Υπουργό Πολιτισμού και πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη,  για την προσφορά του στο πλαίσιο της πολιτιστικής αναμόρφωσης της Πελοποννήσου,  όπου σύμφωνα με στοιχεία της παρουσίασης  τα έργα της θητείας του κ.Τατούλη  ξεπέρασαν τα 70.000.000 ευρώ και για την Κορινθία τα 7.000.000 ευρώ.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν η καθηγήτρια Μεσαιωνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Φωτεινή Πέρα, ο Δρ Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π. Δημήτριος Μπάρτζης  και  ο Πολιτικός Μηχανικός και επιστήθιος φίλος του συγγραφέα Γεώργιος Πετρίτσης .

Τον συντονισμό της παρουσίασης ανέλαβε ο Ευάγγελος Παπαφωτίου Πολιτικός Μηχανικός και υιός του Απόστολου Παπαφωτίου.

Παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, ο οποίος μίλησε για το εύρος της προσωπικότητας του συγγραφέα ,  την μεγάλη του προσφορά  στον πολιτισμό   τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως τον   πιο πολυμαθή άνθρωπο  στα   ιστορικά – πολιτιστικά δρώμενα  της Κορινθίας .

Παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο Πρώην Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης  ο οποίος  μεταξύ άλλων μίλησε για τον πολιτισμό και την ιστορία της Κορινθίας.

 Ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. Εταιρίας Κορινθίων Συγγραφέων,  Γιάννης Μπάρτζης,  Δήμητρα Τεμεντζή και Σωτήρης Κοκκωνάκης .

Ακολούθησε χαιρετισμός  του πρώην Προέδρου  Αρχιτεκτόνων Κορινθίας Σπηλιόπουλου Κωνσταντίνου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Λαμπρινός , ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης η Περιφερειακή Σύμβουλος Ντίνα Νικολάκου , ο Περιφερειακός Σύμβουλος Άγγελος Παπαγγελόπουλος,  η πρόεδρος της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου Βασιλική  Ευστρατιάδη   ,το φιλομαθή κοινό της Κορινθίας,  που παρακολούθησε ένα ταξίδι στο χοροχρόνο μέσα από ιστορικές φωτογραφίες , σπάνια ντοκουμέντα για το  ιστορικό διατηρητέο μνημείο της υδατογέφυρας του Άσσου  ,με ανίχνευση του κοινωνικού γίγνεσθαι της εποχής , των οικονομικών ανακατατάξεων με  την συνεισφορά της  τεχνικής και της αρχιτεκτονικής της δομής  σε σχέση με  την χρησιμότητά  των πιο πάνω .

Στιγμές πολιτιστικής ανάτασης πρόσφερε σήμερα ο Απόστολος Παπαφωτίου με την παρουσίαση του Βιβλίου του

Δείτε επίσης

Τιμητική βραδιά – αφιέρωμα στον Σκηνοθέτη Γιώργο Τζαβάρα-φωτο