Από τον Σημίτη τον ΓΑΠ και την Φώφη στην”αγκαλιά” του Κυριάκου η Υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου

48

Βλέποντας την Εύη Χριστοφιλοπούλου να αποθεώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προσβλέποντας να ξαναβρεθεί υπό τις (κυβερνητικές) οδηγίες του, όπως το 2014 που ήταν μαζί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κάποιοι φίλοι από το ΠΑΣΟΚ θυμήθηκαν κάτι παλιές ιστορίες. Προεξοφλώντας παράλληλα ότι η προσπάθεια του αρχηγού της ΝΔ να συμπληρώσει το πράσινο παρτέρι του επιτελικού κράτους με ένα ακόμα μπουμπούκι από το ΠΑΣΟΚ θα τελεσφορήσει αυτή τη φορά.

Βλέπετε η Εύη, από τότε που μπήκε στην πολιτική και πήρε την πρώτη μεγάλη θέση, ως γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, υπεύθυνη για τα κοινοτικά προγράμματα κατάρτισης – ωραίες, γαλαντόμες εποχές, που σου έδιναν την ευκαιρία να προσέχεις όσους ήθελες να προσέξεις – είχε πάντα μία στόχευση: Να κάνει οπωσδήποτε πολιτική καριέρα και να φτάσει όσο πιο ψηλά γινόταν, σχεδόν με ό,τι μέσο απαιτηθεί.

Από το 2004 όμως μπήκε στο άρμα του Γιώργου Παπανδρέου (ο Σημίτης δεν μπορούσε να της προσφέρει κάτι πια) και δεν κατέβηκε από κει, παρά μόνο για τα μάτια του Ευάγγελου Βενιζέλου, μόλις εκείνος ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ (ο Παπανδρέου δεν είχε κάτι άλλο να της προσφέρει πια). Και κατάφερε να κερδίσει μία θέση στην τότε κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Το 2015 βέβαια εγκατέλειψε και τον Ευάγγελο Βενιζέλο (δεν είχε κάτι άλλο να της προσφέρει) και προσέτρεξε στη Φώφη Γεννηματά, με την οποία άλλωστε είχε στενές σχέσεις – και οικογενειακές. Η Φώφη την πρόσεξε όσο μπορούσε. Το 2019, μόλις το ΠΑΣΟΚ έχασε την έδρα στην Ανατολική Αττική και η Χριστοφιλοπούλου έμεινε χωρίς τη βολή της και δίχως αξιώματα, την τοποθέτησε επικεφαλής στο Insocial (το παλιό ΙΣΤΑΜΕ του ΠΑΣΟΚ). Και μάλιστα παρά τις εύλογες αντιδράσεις κάποιων.

Ήρθε όμως το καλοκαίρι του 2021 και μόλις η Χριστοφιλοπούλου μυρίστηκε ότι αλλάζουν τα κόζια, παραιτήθηκε (η Φώφη δεν είχε κάτι άλλο να της προσφέρει), ενεργοποιώντας στο παρασκήνιο την παλιά της σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Με χαρά υποδέχομαι στη μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, την Εύη Χριστοφιλοπούλου. Μια πολιτικό με την οποία, παρότι προερχόμασταν από διαφορετικούς χώρους, συνεργαστήκαμε άψογα στο παρελθόν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κι έχει δημόσια στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που προωθήσαμε στη διάρκεια της σημερινής και της προηγούμενης κυβερνητικής μας θητείας.

Οι πόρτες της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένουν ανοιχτές.

Από την μεριά της η Εύη Χριστοφιλοπούλου είπε:

«Εδώ και καιρό έχω λάβει δημοσίως σαφή θέση και έχω στηρίξει την Κυβέρνηση που χειρίστηκε με επιτυχία πολλαπλές κρίσεις, προώθησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και πέτυχε αξιοθαύμαστα αποτελέσματα για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Σήμερα, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης μου, συστρατεύομαι με τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αποδείξει ότι διαθέτει ένα σαφές πολιτικό όραμα, με προοδευτικό πρόσημο και απτό έργο που πηγαίνει την Ελλάδα μπροστά.

Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη και θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι θα την τιμήσω στηρίζοντας με όλες μου τις δυνάμεις το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις που εκσυγχρονίζουν και αλλάζουν τη χώρα.

Κοιτάμε μπροστά και προχωράμε μπροστά κρατώντας την κοινωνία μας ενωμένη και την Ελλάδα δυνατή στην Ευρώπη και τον κόσμο».