Αστυνομία: 42χρονη απατεώνας στο Κιάτο, με θύματα διαδικτυακές αγοραστές

46

Σύμφωνα με την Αστυνομία 42χρονη απατεώνας και στο Κιάτο,   η οποία εξαπατούσε κόσμο από αγορές στο διαδίκτυο πωλώντας μέσω ιστοσελίδων ενδύματα και υποδήματα

Ειδικότερα:

38 περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς από το τμήμα Ασφάλειας Ραφήνας-Πικερμίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, οι οποίες διαπράχθηκαν από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2023 σε βάρος πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και σε περιοχές της επαρχίας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε απο την αστυνομία 42χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία για την 42χρονη, προηγήθηκε σχετική καταγγελία, από τη διερεύνηση της οποίας προέκυψε ότι η κατηγορούμενη πωλούσε μέσω ιστοσελίδων ενδύματα και υποδήματα,(και στο Κιάτο) αλλά οι αγοραστές κατά την παραλαβή τους διαπίστωναν ότι είναι άλλα από αυτά που παρήγγειλαν και μάλιστα ευτελούς αξίας.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή τής κατηγορούμενης σε 38 περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών σε Αθήνα, Ζωγράφο, Βύρωνα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμο, Αγία Παρασκευή, Γέρακα, Βριλήσσια, Μελίσσια, Αρτέμιδα, Μαρκόπουλο, Κορωπί, Λαγονήσι, Πετρούπολη, Αιγάλεω, Καλλιθέα, Κορυδαλλό, Πειραιά, Σαλαμίνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Φάρσαλα, Λιβαδειά, Χαλκίδα, Ρόδο και Κιάτο Κορινθίας.

Για τον τερματισμό της παράνομης δράσης της αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ραφήνας-Πικερμίου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς και παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποίησαν χθες το πρωί σε περιοχή της Λιβαδειάς, έρευνες σε επαγγελματικό χώρο και οικία κατά τις οποίες κατασχέθηκαν χρεωστική κάρτα τράπεζας και 2 συσκευασίες τηλεφωνικής σύνδεσης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

Δείτε πως θα κάνετε Ασφαλείς Αγορές Μέσω internet.

Τα τελευταία χρόνια οι αγορές μέσω διαδικτύου αυξάνονται όλο και περισσότερο. Μας γλιτώνουν χρόνο και χρήμα και μας δίνουν χιλιάδες επιλογές από την άνεση του σπιτιού μας. Την ίδια στιγμή όμως καθημερινά αντιμετωπίζουμε δεκάδες παγίδες που μας γεμίζουν αβεβαιότητα και πολλά ερωτηματικά σε σχέση με τις ψηφιακές μας αγορές.

Ο καλύτερος τρόπος για να μειωθούν ή και να εξαλειφθούν οι ανησυχίες σας, είναι να γνωρίζετε κάποια απλά αλλά βασικά πράγματα σχετικά με τις αγορές, τα eshop, τους τρόπους πληρωμών και το τι πρέπει να αποφεύγετε στο διαδίκτυο.

1. Προσοχή στις πολύ χαμηλές τιμές:

2. Ότι λάμπει δεν είναι Χρυσός:

3. Μήπως Το φθηνό είναι πιο ακριβό;

4. Συγχαρητήρια! Κερδίσατε!!!

5. Προστασία Καταναλωτή: Δώστε Βάση στην περιγραφή του προϊόντος!

6. Δώστε σημασία στους τρόπους πληρωμής:

7.  Πληρωμή κατά την παράδοση (Αντικαταβολή)

8.Προτιμήστε καταστήματα που διαθέτουν ΚΑΙ φυσική έδρα.