Α. Λοβέρδος: “Δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται” – Του αλληλοεκβιασμού το κάγκελο …

446

Είμαστε αναγκασμένοι να συμφωνήσουμε με τις αλαζονικές και υπεροπτικές δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση του Σκάι ο Αντρέας Λοβέρδος. Οντως «δεν είναι πρόσωπο που διαγράφεται» και «δεν είναι από αυτούς που μπορείς να ‘φας’ εύκολα, τέλεια και παύλα”, όπως τόνισε ο βουλευτής του όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν αισθάνεται ότι απειλείται με διαγραφή ή νιώθει κάποια πίεση. «Εμένα κανένας δεν μπορεί να με ακουμπήσει με τέτοια διοικητικά μέτρα», μας είπε ξεκάθαρα, ο Λοβέρδς, για να ακολουθήσει η άτυπη ενημέρωση της Χαριλάου Τρικούπη: «Ουδέν σχόλιο».

Και δεν το γράφουμε αυτό τυχαία. Ελαχε να είμαστε απ’ αυτούς που παρ’ ολίγο να την πατήσουμε, αλλά επειδή είμαστε χρόνια στο πολιτικό κουρμπέτι κρατήσαμε … πισινή. Και να τι εννοούμε. Στις 17 Οκτώβρη του 2022 είχαμε μια ανάρτηση στο μπλοκ μας που τιτλοφορούσαμε: “Διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος και προσχωρεί στην Ν.Δ;“. Και αυτός ο προβληματισμός δεν ήταν αυθαίρετος. Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, άτομο που βρίσκεται πολύ κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη, και τώρα κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής, έλεγε παρουσία 6-7 δημοσιογράφων ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η διαγραφή του Λοβέρδου, μια πληροφορία που είχε δημοσιευτεί σε εφημερίδες και ιστότοπους. Αιτία ήταν η ομιλία που έκανε ο πρώην υπουργός, όταν μαζί με Μάκη Βορίδη τον αναπληρωτή υπουργό Προπο Λευτέρη Οικονόμου, και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, παρουσίασαν το βιβλίο “Πορεία Ευθύνης” του πρώην νομάρχη και βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ και μπατσοσυνδικαλιστή Ηλία Βλαχογιάννη.

Γράφαμε τότε: Σε μια εποχή που η ηγεσία του κόμματός του κατηγορεί προσωπικά τον Μητσοτάκη ότι με εντολή του η ΕΥΠ παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες του επικεφαλής του κινήματος, ο Λοβέρδος παρέα με νεοδημοκρατικά στελέχη εξύμνησε το έργο της Κυβέρνησης συνεργασίας Ν.Δ_ΠΑΣΟΚ, 2012-2014 λέγοντας χαρακτηριστικά για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά: «Ως υπουργός συνεργάστηκα κατά την πολιτική μου διαδρομή με τέσσερις πρωθυπουργούς. Σας λέω μόνο αυτό. Στον Σαμαρά έστελνα φάκελο βράδυ Πέμπτης και μέχρι τα μεσάνυχτα της… Πέμπτης μου τον επέστρεφε υπογεγραμμένο. Το υπογραμμίζω αυτό».

Και καταλήγαμε στην ανάρτησή μας: Αν τελικά θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η διαγραφή του Λοβέρδου από τον πολιτικό του χώρο και η προσχώρησή του στην Ν.Δ μένει να το δούμε.

Φυσικά καμιά διαγραφή δεν υπήρξε γιατί προφανώς ο Λοβέρδος έχοντας θητεύσει σε υπουργικά και κομματικά πόστα θα κρατάει στα χέρια του “χαρτιά και ντοκουμέντα” και θα διαδραματίζεται μια κατάσταση αλληλοεκβιασμών μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι κάτι άγνωστο αυτό στα αστικά κόμματα.