Βορίδης: Έτοιμος να παραιτηθεί για τον γάμο ομόφυλων

22

Βορίδης: Έτοιμος να παραιτηθεί για τον γάμο ομόφυλων,  δεν αποκλείει αποχώρηση από την κυβέρνηση.

Αναταράξεις συνεχίζει να προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

 

Σε μεγάλο πονοκέφαλο εξελίσσεται για τη Νέα Δημοκρατία, και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με το Μαξίμου να θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο μαζικής αποχής βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογραφικές είναι έτοιμος να παραιτηθεί για τον γάμο ομόφυλων και  δεν αποκλείει αποχώρηση από την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, πάντως, υπουργοί και προβεβλημένα στελέχη δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ακόμα κι αν αυτό στοιχίσει την παραμονή του στην κυβέρνηση.

«Ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα» δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο «Βήμα», στην ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα ψήφιζε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια με κόστος ακόμα και την παραίτησή του.

Αν ο πρωθυπουργός ζητήσει παραιτήσεις, ο κ. Βορίδης διαμήνυσε ότι έχει έτοιμη τη δική του. «Προς το παρόν δεν μου ζήτησε κανένας τίποτα. Θα δούμε».

Επισήμανε, ακόμη, ότι το επιχείρημα της ισότητας ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών δεν ισχύει, ενώ επικαλέστηκε απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Βορίδης: Έτοιμος να παραιτηθεί για τον γάμο ομόφυλων,  δεν αποκλείει αποχώρηση από την κυβέρνηση.

Κακλαμάνης για ομόφυλα ζευγάρια: Προσβλητικό να με ενημερώσει ένας υπουργός -Να συγκληθεί η ΚΟ

Την ίδια στιγμή, ενόψει του επικείμενου «μασάζ» στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (σ.σ. Δευτέρα και Τρίτη), ο Νικήτας Κακλαμάνης χαρακτήρισε την ενημέρωση «προσβλητική».

«Είμαι στη Βουλή από το 1990, με εξαίρεση μια πενταετία που ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν δέχομαι να με ενημερώσει για ένα τόσο σημαντικό θέμα όσο η ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια ένας υπουργός (σ.σ. Άκης Σκέρτσος) που είναι ικανός, αλλά τον γνώρισα μόλις πριν μερικά χρόνια. Εγώ είμαι στην παράταξη 60 χρόνια και δεν πρόκειται να πάω τη Δευτέρα στην συνάντηση για το ”μασάζ”. Πρέπει να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να συνεδριάσει όσες ώρες χρειαστεί για να συζητηθεί το ζήτημα» είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Κακλαμάνης εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι στις συνεδριάσεις της ΚΟ διαχρονικά υπάρχει ουσιαστική συζήτηση και εκεί επιλύονται όποια ζητήματα ανακύπτουν, γι’ αυτό και ζητά τη σύγκληση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας για το επίμαχο ζήτημα.

Επίσης, εξέφρασε τη διαφωνία του με την έμμεση προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όσους βουλευτές διαφωνούν να απέχουν από την ψηφοφορία αντί να καταψηφίσουν. «Δεν μου άρεσε η δήλωση του πρωθυπουργού, δεν συμφωνώ με την αποχή όταν είσαι ελεύθερος να ψηφίσεις ότι θες, πρέπει να ψηφίσεις». Επιπλέον, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι, εφόσον «δει στο χαρτί» το νομοσχέδιο, θα είναι υπέρ του νομοσχεδίου.

«Ναι» στη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια λέει ο Δένδιας

Υπέρ της διάταξης που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δηλώνει και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή». Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει ότι ο ίδιος το 2015, ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.

Σημειώνει, παράλληλα, ότι -όπως έχει εξηγήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης- η επιδίωξή του είναι να ωριμάσει αυτή η συζήτηση στην κοινωνία, πριν έρθει προς εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι δεν πρέπει να γίνει αφορμή για τον διχασμό της κοινωνίας αλλά ούτε και να αποτελέσει αφορμή μικροκομματικής εργαλειοποίησης από την αντιπολίτευση.

Προσθέτει, δε, ότι πρέπει όταν έρθει το τελικό κείμενο, τότε θα έχουμε πλήρη εικόνα για το τι θα περιλαμβάνει. «Είναι ευνόητο ότι είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά στο τέλος η κυβέρνηση είναι αυτή που νομοθετεί» εξηγεί.

Διαβάστε επίσης

 

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας από μέλη και φίλους του Κορινθιακού Θεάτρου “”Βασίλης Ρώτας”