Γ.Οικονόμου-με εντυπωσίασαν οι πολύ ιδιαίτερες εργασίες και μελέτες που γίνονται στο αστεροσκοπείο Κρυονερίου

273
Με μεγάλη χαρά παραβρεθήκαμε την περασμένη Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, όπου υπεγράφη η Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ»
Πριν μερικούς μήνες, όταν πρωτοήρθα σε επαφή με το αστεροσκοπείο και μίλησα με τους λαμπρούς επιστήμονες που ασχολούνται με αυτό, με συνεπήρε η γνωριμία με τον άγνωστο κόσμο του σύμπαντος. Πολύ περισσότερο δε, με εντυπωσίασαν οι πολύ ιδιαίτερες εργασίες και μελέτες που γίνονται στο αστεροσκοπείο μας, σε συνεργασία πάντα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Είχα την ευκαιρία να παραστώ σε υπέροχες αστρονομικές βραδιές και να μάθω μέσα από αυτές, πράγματα άγνωστα για το ευρύ κοινό, τα οποία και θα πρέπει να επικοινωνήσουμε, οργανώνοντας εκδηλώσεις και ημερίδες για μικρούς και μεγάλους, πράγμα αναμφίβολα ωφέλιμο και για την ευρύτερη περιοχή!
Ο κύριος Βασιλάκος, ο κύριος Πλειώνης και οι συνεργάτες τους, κάνουν εξαιρετική δουλειά και αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό.
Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω εγώ, σαν αρμόδιος εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, ήταν να αφουγκραστώ τα θέματά τους και να επιταχύνω την προσπάθεια υπογραφής και υλοποίησης του έργου αυτού!
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί με 4,3εκ. ευρώ για κτιριακές υποδομές, όπως το αμφιθέατρο, ο εκθεσιακός χώρος, τα γραφεία και ο περιβάλλοντας χώρος, ενώ ταυτόχρονα το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με την υπογραφή του υφυπουργού κ. Χρήστου Δήμα, με 10,8εκ. ευρώ για την αγορά ραντάρ, λέιζερ, ρομποτικού τηλεσκοπίου και άλλου απαραίτητου εξοπλισμού.
Με μία επένδυση που ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ, το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου αναβαθμίζεται και μετατρέπεται στον μεγαλύτερο διαστημικό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης!!!