Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αρχική ΚΟΡΙΝΘΙΑ Δήμαρχος Κορινθίας: «Δεν θα έχουμε νερό ούτε για τις τουαλέτες »

Δήμαρχος Κορινθίας: «Δεν θα έχουμε νερό ούτε για τις τουαλέτες »

63

Δήμαρχος Κορινθίας: «Δεν θα έχουμε νερό ούτε για τις τουαλέτες στα σχολεία μας»

Περισσότερα από 15 χωριά έμειναν ήδη χωρίς νερό στον δήμο Βέλου Βόχας με το τουριστικό θέρετρο Βραχάτι να δέχεται και αυτό σοβαρά πλήγματα.

Εφιαλτικά τα σενάρια για τον δήμο Βέλου Βόχας, με το γνωστό τουριστικό θέρετρο Βραχάτι εξαιτίας της λειψυδρίας που μαστίζει την περιοχή. Μάλιστα ο νέος δήμαρχος Θανάσης Μανάβης την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, υπέβαλλε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στην Γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το αίτημα του δήμου για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λειψυδρίας.

«Δεν μπορεί τα σχολεία μας να μην έχουν νερό στις τουαλέτες. Και σήμερα που μιλάμε αυτό μπορεί να ισχύει. Ότι βάλετε στο μυαλό σας και έχει σχέση με το νερό μπορεί να ισχύει. Υπάρχουν χωριά που έχουν νερό μόνο για 2 ώρες και βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα. Αν δεν ήταν κάποιοι ιδιώτες με δική τους πρωτοβουλία που μας δίνουν νερό από τις γεωτρήσεις τους θα είμασταν σε απόγνωση. Στερεύουν όμως και αυτές. Το καλοκαίρι εκατοντάδες σπίτια έμειναν για πάνω από 70 ημέρες χωρίς νερό. Στον Δήμο έχουμε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Αλλά αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει στα σπίτια που δεν έχουν νερό. Παιδιά πάνε στα σχολεία. Είναι θέμα και υγιεινής».

Διαβάστε επίσης:

Χατζηδάκης: Η ελληνική οικονομία θα ανέβει πιο ψηλά!… «Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού τόσο περισσότερο φαίνεται ο κ.@λος της»

Δήμαρχος Κορινθίας: «Δεν θα έχουμε νερό ούτε για τις τουαλέτες στα σχολεία μας»

Ο νέος δήμαρχος Βέλου Βόχας μίλησε στο in και για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισε και θα αντιμετωπίσει το Βραχάτι: «Να φανταστείτε το καλοκαίρι του 2023 που δεν ήμουν δήμαρχος, οι τουρίστες έφευγαν νωρίτερα από τα καταλύματα διότι δεν υπήρχε νερό. Παράλληλα υπήρξαν και πολλές ακυρώσεις. Λουόμενοι δεν είχαν νερό να κάνουν ντους». Τι γίνεται όμως με τους καλλιεργητές; «Έχουν τεράστιο πρόβλημα διότι οι γεωτρήσεις στέρεψαν, δεν έχει βρέξει και οι ίδιοι δεν έχουν λάβει εδώ και χρόνια οικονομική βοήθεια»

Ποια όμως θα μπορούσε να είναι η λύση; Ο δήμαρχος απαντάει: «Μα να υδροδοτούμαστε από την Στυμφαλία. Εμείς καταθέσαμε το αίτημα μας στο φορέα διαχείρισης με νέα στοιχεία και ελπίζουμε να δοθεί λύση. Από όλη την Πελοπόννησο, ο δήμος μας έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Καλούμε όποιον μπορεί να βοηθήσει να το κάνει άμεσα.»

Πηγή