Δημήτρης Πτωχός: «Πρέπει να δημιουργήσουμε κίνητρα, να δημιουργήσουμε νέες επενδύσεις, ώστε ο κόσμος να μείνει στην Πελοπόννησο

39

«Πρέπει να δημιουργήσουμε κίνητρα, να δημιουργήσουμε νέες επενδύσεις, ώστε ο κόσμος να μείνει στην Πελοπόννησο και κυρίως τα νέα παιδιά» δήλωσε στην τηλεόραση του ΜΕGA το πρωί της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου ο Δημήτρης Πτωχός. Συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλος και Ανθή Βούλγαρη, τόνισε την ανάγκη για δημιουργία έργων υποδομής και αλλά και δημιουργία νέων επενδύσεων ώστε να αναστραφεί το δημογραφικό προβλήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε στη πρόσφατη επίσκεψη του με το Πρωθυπουργό κ. Κυριακό Μητσοτάκη, στη ορεινή Κορινθία, όπου και είδαν τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν τα καιρικά φαινόμενα στις καλλιέργειες. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και ειδικότερα στην διαχείριση του νερού «χρειάζονται εκσυγχρονισμό οι υποδομές, χρειάζονται μία επαναδιαστασιολόγηση και χρειάζεται μία ολοκλήρωση έργων προκειμένου να έχουμε περισσότερο νερό την στιγμή που το θέλουν, χωρίς πολύ μεγάλο κόστος άντλησης», τονίζοντας ότι αυτό «είναι βασική προτεραιότητα μας».

Επισήμανε μάλιστα ότι ο πρωτογενής τομέας της Πελοποννήσου εντάσσεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας τονίζοντας ότι «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μία περιφέρεια η οποία έχει τη μεγαλύτερη πυκνότητα πολιτών που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, με τη γη. Eκ των πραγμάτων πρέπει να ασχοληθούμε πάρα πολύ σοβαρά. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή. Ποιότητα έχουμε εξαιρετική αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να συνεργαστούν».

Ερωτηθείς να σχολιάσει για τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου επισήμανε ότι «τα  μεγαλύτερα προβλήματα τα οποία αναφέρονται είναι κυρίως προβλήματα πρόσβασης. Δίκτυα οδικά, κάθε επιπέδου, δημοτικού, αγροτική οδοποιία, επαρχιακή, και εθνική, κυρίως σε χώρους με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα».

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη για την δημιουργία έργων που αφορούν την Πολιτική Προστασία. «Υπάρχουν και πολλοί μεγάλοι προβληματισμοί σχετικά έργα υποδομής που άπτονται του αντικειμένου της Πολιτικής Προστασίας. Αντιπλημμυρικά έργα, αντιπυρικές ζώνες, έργα και διαδικασίες πρόσληψης. Έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο προς την αυτή κατεύθυνση. Το αγκαλιάζουν πολίτες και νομίζω ότι αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε δεν είναι συνθήκες απόλυτης ασφάλειας – αυτό είναι κάτι το οποίο, όποιος το έλεγε θα ήταν ψέμα.  Δεσμευόμαστε όμως για τον ύψιστο βαθμό ετοιμότητας που μπορούμε να έχουμε σε κάθε δομή και σε κάθε περιφέρεια».

Αναφερόμενος στην χρηματοδότηση των έργων τόνισε ότι «υπάρχουν πάρα πολλοί πόροι οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν προς κάθε κατεύθυνση». Εκτός από τα έργα υποδομής θα πρέπει «να αξιοποιηθούν και προς άλλες κατευθύνσεις, όπως η προστασία ευάλωτων ομάδων, όπως η ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος, όπως είναι η ανάπτυξη. Πρέπει να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας».

Αναφερόμενος τέλος στο μεγάλο θέμα του δημογραφικού τόνισε την ανάγκη για νέες επενδύσεις ώστε να αναστραφεί το μεγάλο πρόβλημα. «Ξέρετε η Πελοπόννησος είναι επίσης μία περιφέρεια η οποία έχει μεγάλη έχει μεγάλο πρόβλημα το δημογραφικό ο πληθυσμός μας μεγαλώνει σε ηλικία. Ο πληθυσμός μικραίνει σε αριθμό. Οπότε πρέπει να δημιουργήσουμε κίνητρα να δημιουργήσουμε νέες επενδύσεις, ώστε ο κόσμος να μείνει εδώ κυρίως στα νέα παιδιά».

Ολόκληρη η σύντηξη στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=ht3hId_S-tM&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fmail.google.com%2F&embeds_referring_origin=https%3A%2F%2Fmail.google.com&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo&ab_channel=%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82%CE%A0%CF%84%CF%89%CF%87%CF%8C%CF%82