Οσμή ” σκανδάλου ” – Δεν πληρώνω δήλωσε ο Νίκος Σταυρέλης την σύμβαση…

108

Οσμή ” σκανδάλου ” – Δεν πληρώνω δήλωσε ο Νίκος Σταυρέλης την σύμβαση…

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η χθεσινή δημοτική συνεδρίαση , όπως σας είχαμε προαναγγείλει.

Παρότι συζητήθηκαν 26 θέματα,  ένα ήταν αυτό  που κυριολεκτικά μονοπώλησε  την συνεδρίαση.

Το θέμα του οδοφωτισμού στο δήμο Κορινθίων .

Ειδικότερα ο Δήμαρχος  Νίκος Σταυρέλης έφερε προς συζήτηση το θέμα του οδοφωτισμού ή όπως το αποκαλούν πολλοί μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος “σκάνδαλο LED” .

Άκρως αποκαλυπτικός ο κ. Σταυρέλης έφερε στο φως την έκθεση παραλαβής της ειδικής επιτροπής  παρακολούθησης ,για την αναβάθμιση αυτοματοποίησης χώρων ηλεκτροφωτισμού στο δήμο Κορινθίων .

Μία έκθεση με οσμή σκανδάλου την οποία παράλαβε η προηγούμενη δημοτική αρχή τον Σεπτέμβριο του 2023 και την απέκρυψε μιας και  αποδείκνυε την αληθοφάνεια όσων  αποκαλούσαν την συγκεκριμένη σύμβαση σκανδαλώδη.

Επιγραμματικά θα αναφέρουμε τα σημεία  της   αυτοψίας που διενήργησε  η επιτροπή και  διαβάστηκε στην εισήγηση του Δημάρχου .

Βρέθηκαν άπειρα τεχνικά προβλήματα  όπως π.χ. αυτά που  σώματα ηλεκτροφωτισμού έχουν εγκατασταθεί σε χώρους που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα συντήρησης του δήμου Κορινθίων και  χρεώθηκαν να  τα πληρώσουν  οι Κορίθιοι δημότες.!!!

Επίσης 4 σοβαρά τεχνικά προβλήματα  που εντοπίστηκαν :

 α΄Η κλίση των φωτιστικών σε πολλά σημεία δεν είναι σωστή.

β΄ Πολλές συνδέσεις των φωτιστικών είναι πρόχειρες και ακατάλληλες,  με αποτέλεσμα να βραχυκυκλώνουν και να δημιουργούν προβλήματα και  σε άλλα  δίκτυα.

γ΄   Πολλά φωτιστικά έχουν εγκατασταθεί  δίχως να χρειάζονται στο    συγκεκριμένο σημείο και θα πρέπει να επανεξεταστούν. Πολλά δε  εξ αυτών παρουσιάζουν ανομοιομορφία  αισθητική,  λόγω διαφορετική ισχύος  που  διαθέτουν , ως επακόλουθο  να παράγουν κακό φωτισμό πέρα από την αισθητική που παρουσιάζουν

δ΄Τα φωτιστικά “faethon ” 9 watt παρουσιάζουν τα περισσότερα προβλήματα επειδή καίγονται εύκολα με την πιο μικρή κακοκαιρία και πτώση τάσης. Τα φωτιστικά αυτά δεν παράγουν επαρκή φωτισμό .

Να μην παραλείψουμε τα εκατοντάδες αιτήματα βλαβών που δέχεται ο Δήμος.

Ένα όμως ίσως είναι και το πιο σημαντικό,   που σόκαρε όσους το άκουσαν,   ήταν το επιχείρημα για τον λόγο που  φορτώθηκαν τα  21 εκατομμύρια ευρώ οι Κορίνθιοι δημότες , από τον  τέως Δήμαρχο κ.Β. Νανόπουλο.

Ο λόγος λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες ,  ήταν  πως θα ερχόταν μείωση κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας από  την υπερφορτωμένη οικονομικά σύμβαση που υπογράφηκε με στόχο  να προσφέρει  οικονομία στον Δήμο!

Για να δούμε όμως τελικά τι προσέφερε .

Κέρδισε ο δήμος ή έχασε πολλά εκατομμύρια ευρώ;

Παρακάτω θα δείτε τους αριθμούς που καταδεικνύουν την πραγματικότητα .

Σύμφωνα με μετρήσεις λογαριασμών ρεύματος σε φωτιστικό στην περιοχή  “Καλάμια” ,  αποδεικνύουν το πόσο συμφέρουσα είναι  η σύμβαση για τους δημότες και πόσο όχι.

Οσμή ” σκανδάλου ” – Δεν πληρώνω δήλωσε ο Νίκος Σταυρέλης την σύμβαση…

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί μαρτυρούν πως δεν πρόκειται για οσμή σκανδάλου απλά ,αλλά ενός καραμπινάτου  σκανδάλου …

Από τους αριθμούς γίνεται προφανές , ότι η οικονομική προσπάθεια του  δήμου  έπιασε τόπο   χρησιμοποιώντας τους ηλεκτρολόγους του  με αποτέλεσμα   να υπάρξει εμφανής μείωση των vat κατανάλωσης .

Παρά ταύτα η δημοτική αρχή του κ. Νανόπουλου , δεν τον ικανοποίησε πέταξε στο καλάθι των αχρήστων την προσπάθεια που είχε γίνει  και προέβη σε υπογραφή  σύμβασης με 21. 400   εκατομμύρια   ευρώ ,( μάλιστα δίχως να το φέρει στο δημοτικό συμβούλιο,  μόνο από την οικονομική επιτροπή).

Το   αποτέλεσμα του εγχειρήματος δίχως να έχει ολοκληρωθεί, είναι αυξήσεις αντί για μειώσεις (σύμφωνα με τα στοιχεία του δημάρχου που έφερε στο Δ.Σ. )

Τώρα όταν μιλούν τα νούμερα εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε επιπλέον! 

Στην ομιλία του ο πρώην δήμαρχος κ. Β. Νανόπουλος επέμεινε πως πρόκειται  για την καλύτερη σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάλογη σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα απέφυγε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση του έγινε και σε όποιες κατηγορίες

ο Νίκος Σταυρέλης και περιορίστηκε στα διαδικαστικά .

Επιπροσθέτως σαν απόδειξη της νομιμότητας των όλων διαδικασιών , ανέφερε το γεγονός πως δεν υπήρξε καμία προσφυγή από καμία εταιρία εναντίων της διαδικασίας. 

Εκ μέρους της αντιπολίτευσης της δημοτικής παράταξης “Πράσινη Πόλη” ο κ. Πρωτοπαπάς σχολίασε πως αν αποδειχθεί το σκάνδαλο,  θα προσυπογράψει την προσφυγή στην δικαιοσύνη και συμπλήρωσε με την πρόταση να συζητηθεί εκ νέου σε ειδική συνεδρίαση το θέμα .

Πρόταση που αποδέχθηκε το σώμα , εκτός της παράταξης της “Συμμαχίας Πολιτών  του κ. Νανόπουλου.( Δεν επιθυμούσε ο κ. Νανόπουλος την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος)

Ο κ. Αλέξανδρος Γκουριώτης επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  «Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ» συμφώνησε και εκείνος πως το  ζήτημα της σύμβασης είναι σοβαρό και πρέπει να συζητηθεί  ειδικά,   σε άλλη συνεδρίαση .

Διερωτήθηκε, ” πως το θέμα είναι πως θα προχωρήσουμε ,   θα δώσουμε χρόνο για να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις ή ανάδοχος εταιρία ή  Θα αναστείλουμε τις πληρωμές μέχρι να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της,” δηλώνοντας σύμφωνος και εκείνος στην προσφυγή στην δικαιοσύνη εφόσον  αυτό χρειαστεί .

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε δείτε όλη την συνεδρίαση :

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ