Ο Όμιλος Motor Oil και το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

2

 

 Ο Όμιλος Motor Oil ένωσε τις δυνάμεις του με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με ευκαιρία  της επετείου  της Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού  και προς τιμήν της Ιδρύτριας του Συλλόγου, Μαριάννας B. Βαρδινογιάννη.

Η Motor Oil, ως θερμός υποστηρικτής του έργου του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», και προς τιμήν της Ιδρύτριας του Συλλόγου, Μαριάννας B. Βαρδινογιάννητίμησε τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου σε Αθήνα και Λουτράκι μαζί με τη πολύτιμη βοήθεια των τουλάχιστον 100 εθελοντών από όλες τις εταιρείες του Ομίλου.

Με την πρωτοβουλία κοινωνικής συνεισφοράς «Φροντίζω», δόθηκε ένα ηχηρό μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης, με Όραμα και Ελπίδα. Κατά τη χθεσινή διοργάνωση ανταποκρίθηκαν τουλάχιστον 2.000 πολίτες, ενώ ο αριθμός όσων έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών έφτασε τους 300, κάνοντας πραγματικότητα το ενδεχόμενο να σώσουν τη ζωή ενός ασθενούς που πάσχει από λευχαιμία ή άλλο σοβαρό αιματολογικό νόσημα.

Με στόχο την εύρεση συμβατών δοτών και την διευκόλυνση της διαδικασία συλλογής μοσχευμάτων για πραγματοποίηση μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, ο Όμιλος Motor Oil με την πρωτοβουλία «Φροντίζω», στήριξε δυναμικά τον Σύλλογο στα περίπτερα που στήθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος και στην Πλατεία ΟΣΕ στο Λουτράκι.

Μέσα σε ένα μοναδικό κλίμα αγάπης, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, να ενημερωθούν για τη σημασία της προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων, μέσα από εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και να γίνουν οι ίδιοι εθελοντές δότες. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες έδωσαν στοματικό επίχρισμα (σάλιο), συμπλήρωσαν την αίτηση του συλλόγου και γράφτηκαν στην παγκόσμια και εγχώρια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Ο Όμιλος Motor Oil, διατηρώντας σταθερά τις αξίες και τις αρχές του, συνεχίζει με συνέπεια να λειτουργεί ως αναπόσπαστο μέλος της κοινωνίας, και με έντονο αίσθημα προσφοράς εφαρμόζει δράσεις φροντίδας με στόχο την προσφορά ελπίδας για ζωή στους συνανθρώπους μας.

Λίγα λόγια για τη MotorOil

Η MotorOil είναι ένας ενεργειακός όμιλος με έδρα την Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1970 και το διυλιστήριο της, ένα από τα κορυφαία υπερσύγχρονα διυλιστήρια της Ευρώπης (12,61 NelsonComplexityIndex) ξεκίνησε τη λειτουργία του στην περιοχή της Κορίνθου το 1972. Εξάγει σε περισσότερες από 75 χώρες και απασχολεί περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους.

Ο Όμιλος κατέχει ηγετικό ρόλο στους τομείς της διύλισης αργού πετρελαίου και των πετρελαιοειδών στην Ελλάδα, καθώς και στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη, προμηθεύοντας τους πελάτες του με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων υψηλής ποιότητας, μέσω των περισσότερων από 1.500 πρατηρίων του. Παράλληλα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στον τομέα του υγραερίου, της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου, της ηλεκτροκίνησης, δίνοντας προτεραιότητα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επενδύοντας σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας και στην κυκλική οικονομία. Μέσα από το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακής μετάβασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με ορίζοντα το 2030 και συνολικού ύψους €4 δισεκατομμυρίων ο Όμιλος οδηγεί την πράσινη μετάβαση. Οι 4 πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται το πρόγραμμα ενεργειακής μετάβασης θέτουν τις βάσεις για ένα ποικιλόμορφο, πολυενεργειακό χαρτοφυλάκιο: Κινητικότητα &Retail, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Εναλλακτικά καύσιμα & κυκλική οικονομία, Διύλιση Εφοδιασμός & Εμπορία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το https://www.moh.gr/

Λίγα λόγια για το Σωματείο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣιδρύθηκε το 2012 από την αείμνηστη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».  Το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» εκτός από τα παιδιά, απλώνει τη δράση του και στους ενήλικες και συγκεκριμένα σε εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους.

Από την Ίδρυσή του μέχρι σήμερα το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» έχει καταφέρει να εγγράψει -μέσω του Κέντρου του Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών- περισσότερους από 160.000 νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών, και 326 από αυτούς έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα συμβατοί χαρίζοντας ελπίδα ζωής σε συνανθρώπους μας που χρειάζονταν μεταμόσχευση.