Εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας…Άνοιξε ξανά τις πόρτες του-φωτο

81
 Εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας το οποίο είναι πλέον πλήρως ανανεωμένο και ανοίγει ξανά τις πόρτες του στο κοινό, αναδεικνύοντας με το πιο όμορφο τρόπο τη πλούσια πολιτιστική κληρονομικά του τόπου μας.
 Αξίζει να το επισκεφθείτε!

 Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας :  Μια «Κιβωτός Πολιτισμού» για την Περαχώρα-Κορινθίας που έχει προσφέρει πολλά στην νεότερη ιστορία του Ελληνικού Έθνους

Το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας είναι πλεόν γεγονός. Το όραμα για τη δημιουργία και λειτουργία του ήταν πολύ παλιό.  Η Περαχώρα έχει τόσο πλούσια και ποικιλόμορφη λαογραφία, ζωντανά έθιμα, πολυποίκιλη μουσικοχορευτική παράδοση με τα ξεχωριστά περαχωρίτικα τραγούδια. Μία καλαίσθητη φορεσιά, αυτής της Μουντάφισσας, με αρχαιοελληνικές και βυζαντινές καταβολές αλλά και ιδιαίτερη τοπική κουζίνα.  Αν μη τι άλλο, δικαιούτο εδώ και πολλά χρόνια να διαθέτει ένα λαογραφικό μουσείο για να στεγάσει, να διαφυλάξει και να αναδείξει την ανεκτίμητη πολιτιστική του κληρονομιά.

Η ιδέα, η έμπνευση ,η επιθυμία για το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας έγιναν πράξεις από την Μαρίκα Γεωργίου όπου η δημιουργία μιας πολιτιστικής ,ιστορικής εστίας ήταν σκοπός ζωής για εκείνηΤοΜουσείο διοικείται από πενταμελές ΔΣ αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.
Η προσπάθεια αυτή ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία και τη βοήθεια πολλών πρόθυμων ανθρώπων που με αισιοδοξία και προπαντός με υπερηφάνεια και ξεχωριστή τιμή εργάστηκαν για πολύ καιρό για να «στηθεί» το μουσείο εκ του μηδενός. Χωρίς αυτούς και την ανεκτίμητη συνεισφορά τους με κάθε τρόπο στο συλλογικό έργο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το όνειρο της δημιουργίας του μουσείου.
Εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας