Επιμελητήριο Κορινθίας: Διοργανώνει σεμινάρια Γευσιγνωσίας Κορινθιακού Ελαιολάδου

44

Το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνει Σεμινάρια  Γευσιγνωσίας για το Κορινθιακού Ελαιόλαδο  με την συγχρηματοδότηση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC)

Ελιά… Καρπός ζωής!

Ο πιο τέλειος καρπός της φύσης. Η ζεστασιά του ήλιου, ο αλμυρός άνεμος και η «σκληράδα» της μεσογειακής γης, συμπυκνωμένη σε ένα μικρό πράσινο θησαυρό.

Παραδοσιακά, η Ελλάδα είναι άρρηκτα δεμένη με την παραγωγή ελαιόλαδου. Από την αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας, η επίγνωση της σημασίας της καλλιέργειας του ελαιόδεντρου και της παραγωγής ελαιόλαδου είναι «γραμμένη» στο γενετικό κώδικά μας. Μια ουσίας ζωής στενά συνδεδεμένη με τη μεσογειακή διατροφή. Αναπόσπαστο υλικό για κάθε ελληνικό φαγητό.

Για αυτό το λόγο, η συγκομιδή της ελιάς αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί μια «γιορτή». Μια σπουδαία αφορμή για να ξαναβρεθούν οι οικογένειες κάτω από τον ίσκιο των ελαιόδεντρων και να περάσουν το μυστικό από τη μία γενιά στην επόμενη.

Στην προσπάθειά του για μεγαλύτερη προβολή στο κορινθιακό ελαιόλαδο ,το Επιμελητήριο Κορινθίας σας  προσκαλεί να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, αφιερωμένη στο Κορινθιακό ελαιόλαδο και τις τέσσερις βασικές ποικιλίες της περιοχής.
Το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνει μια σειρά γευσιγνωσιών αφιερωμένη στο Κορινθιακό ελαιόλαδο σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την συγχρηματοδότηση και τις προδιάγραφες του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (International Olive Council).
🌿 Στόχος των σεμιναρίων  :
-Παρουσίαση των βασικών ποικιλιών Μανάκι, Μεγαρίτικη, Κορωνέικη και Κουτσουρελιά.
-Γνωριμία με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους.
Εξερεύνηση της γευσιγνωστικής ποικιλομορφίας.
-Γαστρονομική αξιοποίηση στην τοπική κουζίνα.
Tα σεμινάρια θα διεξαχθούν από το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
📆Σεμινάρια : Ημερομηνίες και ώρες
Κρατήστε τη θέση σας με ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ελεύθερο networking στο τέλος κάθε σεμιναρίου.
Κρατήσεις:
Τετάρτη 13.12.23 | 12:00- 15:00μμ – προσανατολισμένο στην εστίαση – 📍Arion Hotel στο Ξυλόκαστρο
Τετάρτη 13.12.23 | 17:00- 20:00μμ – 📍Arion Hotel στο Ξυλόκαστρο
Πέμπτη 14.12.23 | 12:00- 15:00μμ – προσανατολισμένο στην εστίαση –📍 Επιμελητήριο Κορινθίας (Ερμού 2 Κορίνθος)
Πέμπτη 14.12.23 | 17:00- 20:00μμ –📍 Επιμελητήριο Κορινθίας (Ερμού 2 Κορίνθος)
Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί την μοναδικότητα που έχει το  Κορινθιακού ελαιόλαδο και να απολαύσουμε την γαστρονομική του αξία! Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο 27410 24464 (937,924)