Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΦΕΤ -Ανακαλούνται σοκολατένια αυγά Kinder Bueno

ΕΦΕΤ -Ανακαλούνται σοκολατένια αυγά Kinder Bueno

4
Ο ΕΦΕΤ με απόφασή του ανακαλεί σοκολατένια αυγά Kinder Bueno λόγω γλουτένης.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ., κατά τη διενέργεια επιθεώρησης στο πλαίσιο διερεύνησης αναφοράς καταναλωτή, προέβη σε έλεγχο του τροφίμου «Kinder Bueno Eggs» των 80g, το οποίο διακινείται από την επιχείρηση ‘Lidl Hellas’ όπου διαπιστώθηκε η μη αναγραφή στην ελληνική γλώσσα του συστατικού «αλεύρι σίτου», το οποίο είναι αλλεργιογόνο καθώς περιέχει γλουτένη.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου του προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) αποτελεί την Κεντρική Αρμόδια Αρχή για τον έλεγχο των τροφίμων στην Ελλάδα, εποπτεύεται από τον Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στις βασικές του αρμοδιότητες περιλαμβάνονται: α. η διεξαγωγή συστηματικών επιθεωρήσεων σε επιχειρήσεις τροφίμων, β. ο συστηματικός έλεγχος των τροφίμων κατά την διακίνηση, εμπορία και διάθεση τους, γ. η εισήγηση για τη διαμόρφωση εθνικής νομοθεσίας σε θέματα ασφάλειας τροφίμων, δ. η επικοινωνία με τους καταναλωτές με σκοπό την πληροφόρηση και την εκπαίδευσή τους σε θέματα ασφάλειας τροφίμων, ε. η προστασία των καταναλωτών από δόλιες ή παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές ή από τη νοθεία των τροφίμων, στ. η παροχή τεχνικής βοήθειας προς τους παραγωγικούς κλάδους, κ.ά. Στο κανάλι μπορείτε να βρείτε χρήσιμα πρωτότυπα βίντεο παραγωγής ΕΦΕΤ, συνεντεύξεις, ενδιαφέροντα βίντεο για την ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων καθώς και live streaming εκδηλώσεις με επίκαιρα θέματα.