Καταγγελία για τραυματισμό φωτορεπόρτερ στα επεισόδια κατά την έξωση …

34

ΕΦΕ: Καταγγελία για τραυματισμό φωτορεπόρτερ στα επεισόδια κατά την έξωση της Ιωάννας Κολοβού

«Χτυπήθηκε στο κεφάλι ενώ κάλυπτε τη συγκέντρωση έξω από το σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου»

Σκηνικό έντασης επικράτησε το πρωί της Τετάρτης κατά την επιχείρηση έξωσης της συνταξιούχου δημοσιογράφου, Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της στου Ζωγράφου, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου σε ένδειξη συμπαράστασης ενώ ισχυρή ήταν η αστυνομική παρουσία.

Κατά τα επεισόδια, όπως καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, τραυματίστηκε φωτογράφος που κάλυπτε τη συγκέντρωση.

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast:

 

ΕΦΕ: Καταγγελία για τραυματισμό φωτορεπόρτερ στα επεισόδια κατά την έξωση της Ιωάννας Κολοβού

Τι αναφέρει η Ένωση Φωτορεπόρτερ

Τον τραυματισμό του φωτορεπόρτερ επιβεβαίωσε η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος σημειώνοντας πως «η απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων η οποία στράφηκε βίαια και αδιάκριτα, τόσο προς τον εργαζόμενο συνάδελφο μας, όσο και στους αλληλέγγυους συγκεντρωμένους, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την εμπειρία μας ως φωτορεπόρτερ ότι η βία και η καταστολή πάνε μαζί με τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και άλλες αντιλαϊκες και αντεργατικές πρακτικές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει τον τραυματισμό συναδέλφου μας, ο οποίος χτυπήθηκε στο κεφάλι, ενώ κάλυπτε τη σημερινή συγκέντρωση φορέων και Συνδικάτων έξω από το Α.Τ. Ζωγράφου με αφορμή την βίαιη έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού.

Η απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων η οποία στράφηκε βίαια και αδιάκριτα, τόσο προς τον εργαζόμενο συνάδελφο μας, όσο και στους αλληλέγγυους συγκεντρωμένους, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την εμπειρία μας ως φωτορεπόρτερ ότι η βία και η καταστολή πάνε μαζί με τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και άλλες αντιλαϊκες και αντεργατικές πρακτικές.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο μας και καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των ενώσεων του τύπου να αποδοκιμάσουν κάθε πρακτική βίας και καταστολής».

Διαβάστε επίσης

ΕΦΕ: Καταγγελία για τραυματισμό φωτορεπόρτερ στα επεισόδια κατά την έξωση της Ιωάννας Κολοβού