Εφυγε από τη ζωή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

2340

Σίλβιο ΜπερλουσκόνιΈφυγε από τη ζωή στα 86 του χτυπημένος από λευχαιμία .

Ο Καβαλιέρε είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από προηγούμενη εισαγωγή η οποία είχε διαρκέσει 45 ημέρες και είχε ολοκληρωθεί στις 19 Μαΐου.

“Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μαζί του φεύγει ένα κομμάτι ιταλικής ιστορίας”, γράφει η εφημερίδα La Repubblica.

Πρώτη μετέδωσε την είδηση η εφημερίδα Corriere della Sera, η οποία, νωρίτερα, είχε αναφερθεί στην επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Ιταλού πρωην πρωθυπουργού.

Στο πένθος «βυθίστηκε» το ιταλικό ποδόσφαιρο, μετά τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο πρώην πρόεδρος της Μίλαν νοσηλεύονταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε της Ρώμης, καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε επιδινωθεί, λόγω της λευχαιμίας. Ο Μπερλουσκόνι γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1936 στο Μιλάνο. Μετά τις σπουδές του ασχολήθηκε αρχικά με τον κατασκευαστικό τομέα, πριν περάσει στα μέσα ενημέρωσης και από εκεί στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Ο Μπερλουσκόνι κατασκεύασε τις περιοχές «Μιλάνο 2» και «Μιλάνο 3». Το 1980 ίδρυσε το Canale 5 και το 1982 είχε στον όμιλό του το Italia Uno και το 1984 το Rete 4.

Ανέλαβε τα ηνία της Μίλαν το 1986 και έως το 2017 πανηγύρισε μαζί ε της οκτώ πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, έξι Super Cup Ιταλίας, πέντε Champions League, πέντε ευρωπαϊκά Super Cup, ένα Διηπειρωτικό και δυο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει την Μόντσα, την οποία οδήγησε στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Μπερλουσκόνι ασχολήθηκε και με την πολιτική και διετέλεσε πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, από το 1994 έως το 1995, από το 2001 έως το 2006 και από το 2008 έως το 2011. Ο Μπερλουσκόνι είχε πέντε παιδιά από τους τρεις γάμους του. Το 2022 είχε παντρευτεί την Μάρτα Φασίνα, η οποία ήταν κατά 50 χρόνια νεότερή του. Είχαν προηγηθεί οι γάμοι του με τις Κάρλα Ελβίρα Νταλ Όλιο το 1965 και με τη Βερόνικα Λάριο το 1990. Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», η περιουσία του «αγγίζει» τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ.