Κακοκαιρία από σήμερα με καταιγίδες, χαλάζι, ισχυρούς ανέμους – Νέα προειδοποίηση ΕΜΥ

629

Νέα προειδοποίηση από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία με έκτακτο δελτίο. Επιδείνωση του καιρού από Τετάρτη 15/3.

Κακοκαιρία με καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους είναι σε εξέλιξη από σήμερα Τετάρτη (15/3). Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, προειδοποιώντας τους πολίτες για τα καιρικά φαινόμενα. Ιδιαίτερα στις περιοχές που χτυπάει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες, χρειάζεται προσοχή.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον νέο έκτακτο δελτίου επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ:

Σήμερα Τετάρτη (15-03-2023) έως και την Παρασκευή (17-03-2023), προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Τετάρτη (15-03-2023)

α) στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Από αργά το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β) από τις απογευματινές ώρες στα νησιά βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από αργά το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Β. Την Πέμπτη (16-03-2023)

α) μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

β) από το μεσημέρι κατά διαστήματα στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

γ) στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και ξανά από το απόγευμα.

δ) από το απόγευμα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Γ. Την Παρασκευή (17-03-2023)

α) στην Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το πρωί του Σαββάτου (18-03-2023).

β) μέχρι το μεσημέρι στην Εύβοια και τις Κυκλάδες.

γ) μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 16-3-2023

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου μέχρι τις απογευματινές ώρες, στις Κυκλάδες και την Κρήτη κατά διαστήματα από το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και ξανά πάλι από το απόγευμα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης.

Το βράδυ τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Θράκη θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα ως προς τις μέγιστες τιμές της. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 10 με 14, στη νησιωτική Ελλάδα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-3-2023

Στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη, μέχρι το μεσημέρι στην Εύβοια και τις Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στα ανατολικά και τα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-3-2023

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου μέχρι το πρωί θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στην περιοχή του Καστελλόριζου. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19-3-2023

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ieidiseis.gr