Αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας η μεγαλύτερη επένδυση επιστημονικής έρευνας στην Κορινθία-φωτο

322
Η αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου στο Κρυονέρι Κορινθίας, πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση στην επιστημονική έρευνα στην Κορινθία και την Πελοπόννησο ευρύτερα.
Με συνολική επένδυση που ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια €, μετατρέπουμε το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου στο μεγαλύτερο Διαστημικό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ήδη εδώ γίνεται εξαιρετική δουλειά από την επιστημονική ομάδα, με διεθνή αναγνώριση, ειδικότερα στη παρακολούθηση των προσκρούσεων μετεωριτών στην επιφάνεια της Σελήνης.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων χρηματοδοτεί το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου με 10,8 εκατομμύρια €, από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αγορά καινούριων ραντάρ, λέιζερ, ένα νέο υπερσύγχρονο ρομποτικό τηλεσκόπιο και άλλο απαραίτητο εξοπλισμό που θα βοηθήσει τους επιστήμονες να αξιοποιήσουν την γνώση και την εμπειρία τους ακόμα περισσότερο.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου με 4,3 εκατομμύρια € για κτιριακές υποδομές όπως το αμφιθέατρο, ο εκθεσιακός χώρος, γραφεία κ.ά
Σήμερα υπογράψαμε την Σύμβαση μεταξύ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (πρόεδρος κ. Εμμανουήλ Πλειώνης) και της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας) για την υλοποίηση του έργου. Παρόντες στην εκδήλωση ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς, ο Βουλευτής Κώστας Κόλλιας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας κ. Αθανάσιος Κυριαζής, ο διευθυντής του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ κ. Σπύρος Βασιλάκος, οι Αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας κ.κ Αθηνά Κόρκα, Τάσος Γκιολής και Χάρης Βυτινιώτης, ο Δήμαρχος Συκιωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, η σύμβουλος του Πρωθυπουργού κα Μαριλένα Σούκουλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Οικονόμου, εκπρόσωποι της ερευνητικής\επιστημονικής κοινότητας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της επιστημονικής ομάδας για το σπουδαίο ερευνητικό τους έργο αλλά και για το όραμα τους να ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου για την διάχυση της επιστήμης σε μαθητές, φοιτητές επισκέπτες αλλά και στην τοπική κοινωνία της Κορινθίας.