Κώστας Κόλλιας: Ισχυρή εντολή για μια ισχυρή Κορινθία

1533

Ισχυρή εντολή για μια ισχυρή Κορινθία.

Όσο περισσότερα κάνεις, τόσο περισσότερα μπορείς. Αυτή είναι η φιλοσοφία που μου έμαθε η γη. Το χωράφι, ο τόπος μου, οι συντοπίτες μου.Περάσαμε πολλά.

Η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αντιμετώπισαν πολλά μπροστά τους πολλά δισεπίλυτα προβλήματα:την πανδημία, τον μαινόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, το κύμα της ακρίβειας. Όλα αυτά απαιτούσαν και απαιτούν ανθρώπους με πείσμα, επιμονή, γνώση και υπερηφάνεια. Απαιτούν ικανότητες και πολιτική θέληση.

Γιατί όταν θελήσαμε, παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, τα καταφέραμε. Μέσα σε 4 χρόνια πετύχαμε το αδύνατο. Την αύξηση των συντάξεων και των μισθών, την μείωση των φόρων. Πετύχαμε το αμερικανικό κογκρέσο να υποκλίνεται στο ελληνικό πνεύμα και θέληση. Πετύχαμε η χώρας μας να αναγνωρίζεται ως οικονομικό θαύμα και σήμερα να έχει βραβευτεί ως η καλύτερη αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρωζώνης. Όλα αυτά τα πετύχαμε στα δύσκολα.

Παραλάβαμε μια χώρα κατακερματισμένη, διχασμένη, χαμένη μέσα στην σύγχυση που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Την κυβέρνηση που επέβαλλε 69 νέους φόρους, που έκοψε 28 φορές τις συντάξεις, που κορύφωσε την ανεργία στο 17% και έφτασε μισθούς και συντάξεις σε ιστορικό χαμηλό, που μοίρασε την ελληνική περιουσία στο υπερταμείο, χάνοντας 100 δις. από την εθνική περιουσία. Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά και η Ελλάδα καταγράφει αύξηση των επενδύσεων, αύξηση των εξαγωγών, ραγδαία αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας και μείωση της ανεργίας.

Στην Κορινθία, στον τόπο μας, που έχω την τιμή να εκλέγομαι, αγωνίστηκα για τον αγροτικό κόσμο. Τον κόσμο από τον προέρχομαι, τον κόσμο που καταλαβαίνω, αφουγκράζομαι και δρω. Ως Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης στη Νέα Δημοκρατία, συνεισέφερα στη συγγραφή όλων των αγροτικών νομοσχεδίων, αλλά και στο πρόγραμμα de minimis, παλεύοντας με όλους τους αγρότες για να αποδείξουν την απώλεια εισοδήματος ώστε να μπορέσουν να απορροφήσουν τις κρατικές ενισχύσεις.

Συνεργάστηκα με όλους τους φορείς για να συλλέξουμε στοιχεία, στείλαμε τρία σχετικά υπομνήματα στη ΔΑΟΚ και σήμερα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία αφού τα χρήματα έχουν εγκριθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση και πολύ σύντομα θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα η μεγάλη συμφωνία που προχώρησε για τα αρδευτικά έργα της περιοχής μας, μια επένδυση 17 εκ. ευρώ για 9 νέα έργα, θα οδηγήσει στην πιο ορθολογική διαχείριση των υδάτων, στον εκσυγχρονισμό των δικτύων και στην εξασφάλιση της ποιότητας του νερού, υποστηρίζοντας το έργο των αγροτών.

Τίποτα δεν ήταν εύκολο και τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Ήμουν σε κάθε βήμα, σε κάθε δυσκολία κοντά στους αγρότες, κοντά στους πολίτες, σε όσους έχουν ανάγκη. Γιατί τα προβλήματα τα μαθαίνω από πρώτο χέρι.

Ό,τι έχω πετύχει το έχω πετύχει γιατί έχω καθαρή εικόνα, μιλάω με τους πολίτες, είμαι δίπλα τους καθημερινά. Και σε αυτές τις εκλογές χρειάζεται να διασφαλίσουμε όλοι μαζί όσα πετύχαμε.

Για να πετύχουμε περισσότερα.

Για μια δυνατή και περήφανη Κορινθία.