Μια καθηλωτική βραδιά ιστορίας από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κορινθίας

61

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στο Επιμελητήριο Κορίνθου, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας πραγματοποίησε μια καθηλωτική εκδήλωση – αφιέρωμα στην ιστορία των τελευταίων οκτώ αιώνων. Η προσκεκλημένη ομιλήτρια, Καθ. Μαρία Ευθυμίου (ιστορικός· ΕΚΠΑ), μάγεψε το κοινό της πρωτοφανώς κατάμεστης αίθουσας του Επιμελητηρίου για περισσότερο από 3 ώρες και 20 λεπτά χωρίς διάλειμμα(!). Πολλοί συμπολίτες μας παρακολούθησαν την εκδήλωση όρθιοι στον διάδρομο ενώ δεκάδες προσήλθαν αλλά αποχώρησαν καθώς ήταν αδύνατο να βρουν θέση.

Η Μαρία Ευθυμίου παρουσίασε με τον δικό της μοναδικό τρόπο, τα κύρια γεγονότα της μακραίωνης Ιστορίας του Ελληνισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, δίνοντας έμφαση στην περίοδο από τον 14ο αιώνα και εφεξής.

Το ακροατήριο επέδειξε αμείωτο ενδιαφέρον, παρέμεινε ως το τέλος της εκδήλωσης και συμμετείχεμε καίριες ερωτήσεις και σύντομες παρεμβάσεις κατά την διάρκεια της ομιλίας, καταγοητευόμενοαπό την αμεσότητα και τη ζωντάνια της ομιλήτριας, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας, δρ. Μιχαήλ Ι. Μαρίνης, και συντόνισε η Έφορος Βιβλιοθήκης του Συνδέσμου, ιστορικός Ολυμπία Δρόσου.