Νίκος Ταγαράς-Δημοπράτηση του Έργου της Εμβληματικής Ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου μεταξύ Κορίνθου και Λουτρακίου

745

Δημοπράτηση του Έργου της Εμβληματικής Ανάπλασης

του Παραλιακού Μετώπου μεταξύ Κορίνθου και Λουτρακίου

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:

«Στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2022 ως Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντάξαμε το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Κορίνθου – Λουτρακίου για χρηματοδότηση ύψους 12.000.000 € στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Τον Απρίλιο πήραμε το «πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη δημοπράτηση του έργου. Στη συνέχεια ο ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Κορινθίων, του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και του Δήμου Βέλου – Βόχας προχώρησε με ταχύτητα στις απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει ο διεθνής διαγωνισμός την Πέμπτη στις 5 Μαΐου. Θέλω να συγχαρώ όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς και Υπηρεσίες γιατί με την ταχύτητά των ενεργειών τους και εφόσον η διαδικασία κινηθεί ομαλά θα έχουμε προσωρινό ανάδοχο στα τέλη του Ιουνίου για ένα από τα σημαντικότερα έργα αστικών αναπλάσεων στη Χώρα

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, δήλωσε:

«Με συνέπεια συνεχίζουμε τις ενέργειες που οδηγούν στην υλοποίηση του εμβληματικού για το Δήμο μας έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Κορίνθου και της ενοποίησής του με το Λουτράκι. Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά για τη συνδρομή του και τη συνεργασία που έχουμε μέχρι και σήμερα. Η σκληρή δουλειά, η γνώση και η στόχευση οδηγούν στα αποτελέσματα που επιθυμούμε και το έργο αυτό είναι η απόδειξη. Συνεργαστήκαμε επίσης εντατικά με το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός που δημιουργήσαμε, ο ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ, είναι η αναθέτουσα αρχή του έργου. Όλοι μαζί, δημιουργούμε για τον τόπο μας συνθήκες ευημερίας και περιβάλλον ανάπτυξης!»

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε:

«Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά για την καταλυτική συμβολή του στην πορεία του σπουδαίου και εμβληματικού για το Λουτράκι και την Κόρινθο έργου της ανάπλασης και ενοποίησης του παραλιακού μετώπου. Ο κ. Ταγαράς έχει αποδείξει περίτρανα ότι στέκεται έμπρακτα δίπλα στο έργο της δημοτικής Αρχής και προωθεί δίκαια τα ζητήματα που έχουν θετικό αποτύπωμα στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας. Με την επιτυχή ανάρτηση της διακήρυξης της σύμβασης στο ΕΣΗΔΗΣ και τη δημοπράτηση του έργου, ολοκληρώνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα και έως τα τέλη Ιουνίου θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στην επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του».