Ν.Σταυρέλης-πίστωση 8.000 € για μετάβαση Αντιδημάρχου σε τρεις εκθέσεις τουρισμού…Μπροστά στην κατακραυγή ο Δήμαρχος το απέσυρε…!

330

Νίκος Σταυρέλης

Οικονομική Επιτροπή σήμερα.
Θέμα 2ο: Εξειδίκευση πίστωσης 8.000 € για μετάβαση του Αντιδημάρχου Τουρισμού σε τρεις εκθέσεις τουρισμού (Βερολίνο 2.400€, Νάπολι 2.400€, Ντουμπάι 3.200€).
Μπροστά στην κατακραυγή της κοινωνίας ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να αποσύρει την αρχική εισήγηση και να ζητήσει την πίστωση 2.400 € μόνον για την έκθεση στο Βερολίνο, λέγοντας ότι για τη Νάπολι θα έλθει άλλο θέμα και για το Ντουμπάι δεν θα γίνει.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε το θέμα.
Ανέφερα χαρακτηριστικά ότι 2.400 € για δύο ημέρες (οδοιπορικά, διαμονή και ημερήσια αποζημίωση) είναι πάρα πολλά, δεν έχουν προηγούμενο στο Δήμο Κορινθίων και προκαλείται το δημόσιο αίσθημα με τέτοιου είδους δαπάνες ,όταν μάλιστα το τουριστικό περίπτερο διατίθεται δωρεάν από τον ΕΟΤ.
—————————————————————————————————-
Timoleon Pietris

Αγαπητέ Νίκο Καλημέρα
Η υπηρεσία εισηγείται στα μέγιστα το ποσό το οποίο μπορεί να χρειαστεί για την κάθε περίπτωση
Αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι θα αξιοποιηθεί και αυτό το ποσό στην εκάστοτε περίπτωση..
θυμίζω στην Θεσσαλονίκη είχε περάσει 700 ευρώ μετακίνηση και τελικά απο αυτά ζητήσαμε την κάλυψη των 500 ευρώ..
Και κάτι που δεν ξέρει μάλλον ο κόσμος και καλό είναι να το μάθει , ότι εγώ πληρώνω τα αεροπορικά μου και την διαμονή μου και αυτά προσκομίζω στην υπηρεσία για να μου καλύψει.. δεν μου δίνει τα λεφτά στο χέρι και μου λέει περνά καλά και ότι μείνει δικό σου , γιατί έτσι δυστυχώς παρουσιάζεται.. !
Αυτά είμαι σίγουρος τα ξέρεις πολύ καλά γιατί ασχολείσαι χρόνια..
Τώρα μια μέρα πριν την έκθεση που αποφασίσατε την μετακίνηση μου , το αεροπορικό εισιτήριο καταλαβαίνεις ότι είναι πιο ακριβό απο τι αν το έκλεινα ένα μήνα πριν που είχα στείλει την εισήγηση μου..
Και στο δια ταύτα πλέον ο Δήμος Κορινθίων έχει να δείξει μεσω της ιστοσελίδας του , των social , των εντύπων του , του application του , των σποτ του τι μπορεί να κάνει και να δει ένας επισκέπτης στην περιοχή μας .. κάτι που πριν 3 χρόνια δεν είχε..
τελικά θελουμε την συμμετοχή μας στις διεθνείς και εθνικές εκθέσεις ή όχι ;
Αν θελουμε μπορούμε να μην κάνουμε και τίποτα για τον τουρισμό όπως γινόταν χρόνια τώρα , όποτε δεν θα υπήρχαν και κόστη…
Τα κόστη στο δια ταύτα είναι τα ίδια όποιος και να πήγαινε , και η απόφαση μας απο το ΔΗΜΟΤΙΚΟ συμβούλιο αλλά και απο την τουριστική επιτροπή είναι η Κόρινθος να έχει πλέον συμμετοχή σε ότι μπορεί να μας φέρει σε επαφή με τουριστικούς φορείς και να χτίσουμε σχέσεις που θα τονώσουν την περιοχή μας..
——————————————————————————————————
Νίκος Σταυρέλης

Timoleon Pietris Τιμο μου την εκτίμηση μου στο πρόσωπο σου την γνωρίζεις.Επεκταθηκες πολύ στην απάντηση σου και με αδικείς.Ειμαι υπέρ της συμμετοχής του Δημου σε εκθέσεις τουρισμού.Το ποσόν των 2.400€ για δύο ημέρες καταλαβαίνεις και εσύ ότι είναι υπέρογκο,όπως αφήνεις να εννοηθεί από τα τιμολόγια που θα προσκομιστουν στο Δήμο.