ΟΙ Α’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ…ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΦΩΤΟ

729

 Στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος την Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2023, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ι. Ναού Αισεσ. Πρωτ/ρους π. Νικόλαο Μπιθαρά, π. Δημήτριο Παπαγεωργίου και τον Διάκονο π. Χρήστο Χίλια.

Ο Θεοφιλέστατος άγιος Κεγχρεών με αφορμή την Α’ στάση των Χαιρετισμών, το «Άγγελος πρωτοστάτης …», ομίλησε για την δύναμη, την ευλογία και την προστασία που λαμβάνουν οι Χριστιανοί όταν καθημερινά προσεύχονται στην Παναγία μας με τους 24 Οίκους, που είναι αφιερωμένοι σ᾿ Αυτήν, αναφέροντας ένα αξιοπρόσεκτο περιστατικό από τις «Διδαχές» του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Τόνισε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος ως Μητέρα πάντων των Χριστιανών δέεται και πρεσβεύει στον Υιό Της και Θεό μας για την σωτηρία μας. Είναι Αυτή που μας συμβουλεύει να τηρούμε τις άγιες εντολές Του και μας προστατεύει από την δίκαιη οργή Του, όταν εμείς ατακτούμε αμαρτάνοντες, ως «εγγυήτρια» της σωτηρίας μας, κάνοντας λόγο και για το πιστό αντίγραφο της εκ του σπηλαίου του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου Ι. Εικόνος της επιγραφομένης «ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ», το οποίο είναι αποθησαυρισμένο στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου και αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για τους Ενορίτες και τους ευλαβείς προσκυνητές του εν λόγω Ι. Ναού, αφού σύμφωνα με την παράδοση είναι η Εικόνα στην οποία προσευχήθηκε για την πνευματική μεταστροφή της η Οσία Μαρία η Αιγυπτία.