Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προσκαλεί τις επιχειρήσεις σε Ημερίδα με θέμα: «Ενεργειακή Κοινότητα»

22

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προσκαλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του στην ενημερωτική ημερίδα που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 το απόγευμα στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός, με αντικείμενο τη δημιουργία Κοινότητας Ανανεώσιμης Ενέργειας (Ενεργειακή Κοινότητα).

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε οι επιχειρήσεις του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης να απαλλαγούν από το ενεργειακό κόστος, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους.Στη διάρκεια της ημερίδας πρόκειται να αναλυθούν οι προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων στην Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας (Κ.Α.Ε.), τα βήματα δημιουργίας της, τα οφέλη για τις επιχειρήσεις και το χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίηση του πρώτου έργου της. Ως πρώτο έργο της Κοινότητας ορίζεται η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, έργο εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού ενέργειας, ούτως ώστε να επιτευχθεί η αυτοπαραγωγική κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των επιχειρήσεων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο CEO της ENERES CPM, κ. Θωμάς Φιλίππου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, κ. Θεόδωρος Μπακώλης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης θα γίνει ανοιχτός διάλογος για να απαντηθούν όλες οι απορίες των συμμετεχόντων, με σκοπό την ταχύτατη έναρξη του εγχειρήματος και το μέγιστο δυνατό ποσοστό συμμετοχής των επιχειρήσεων του Δήμου μας σε αυτό.