Ο Κολυδάς ξεφωνίζει τον Χαρδαλιά για την καταστροφή στην Εύβοια

151

Ο κορονοσερίφης, κατά κόσμον Νίκος Χαρδαλιάς, θέλησε να δικαιολογήσει την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού στην Εύβοια, λέγοντας πως δεν είχε σωστές μετεωρολογικές προβλέψεις. Τον εξέθεσε, όμως, ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολλυδάς

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια λέει ο θυμόσοφος λαός. Μάλιστα έχει πολύ κοντά όταν βρίσκονται άνθρωποι αξιοπρεπείς, έντιμοι και όχι οσφυοκάμπτες. Ετσι, για παράδειγμα ο Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε εκτεθειμένος και αποκαλύφθηκε το…αθώο ψεματάκι του ότι δεν είχε σωστή πρόβλεψη για την ένταση του φαινομένου στην Εύβοια, δηλαδή για το ύψος της βροχής. «Δεν είχαμε σωστή πρόβλεψη. Θα είχαμε ενεργήσει διαφορετικά», είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει γιατί άφησε απροστάτευτη την Εύβοια.

Ομως, πριν αλέκτωρ φωνήσαι το…αθώο ψεματάκι που σας λέγαμε βγήκε ο μετεωρολόγος και Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θ. Κολυδάς και πολύ ευγενικά είναι γεγονός, τον ξεφώνισε γράφοντας στο προσωπικό του ιστολόγιο:

«οι επίγειες μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς σταθμούς, τα ραντάρ και από δορυφόρους πάντοτε παρουσιάζουν διαφορές μεταξύ τους, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα διάφορα μετεωρολογικά μοντέλα πρόβλεψης. Όλοι όσοι ασχολούνται με την Πολιτική Προστασία το γνωρίζουν και πρώτοι από όλους οι μετεωρολόγοι. Οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ γνωρίζουν τα υπέρ και τα κατά των μοντέλων, δεν τους εκπλήσσουν οι αποκλίσεις, γι’ αυτό αξιολογούν όλες τις παραμέτρους και πολλές φορές εκδίδουν έκτακτο δελτίο προειδοποίησης ακόμη και σε περίπτωση που τα προγνωστικά όρια βρίσκονται κάτω από τις ισχύουσες οριακές τιμές».

Όπως τονίζει, «στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως το έκτακτο δελτίο τηρούσε τα όρια χαρακτηρισμού του με πορτοκαλί δείκτη προειδοποίησης και θεωρείται ατυχής η έκφραση που διατυπώθηκε ότι “δεν είχαμε σωστή πρόβλεψη”… Προσωπική μου άποψη είναι ότι η δήλωση αυτή, εκτός από ατυχής, είναι και άδικη για όσους υπηρετούν την επιστήμη αλλά και την πολιτεία».

Πολύ καλά έκανε ο Κολυδάς που αποκατέστησε την αλήθεια και αποκάλυψε το…αθώο ψεματάκι που λέγαμε του Χαρδαλιά. Δυστυχώς, όμως, οι πολίτες θα μείνουν με το…αθώο ψεματάκι του Χαρδαλιά στα αυτιά τους, γιατί πιο τηλεοπτικό κανάλι θα μεταδώσει την αποκάλυψη Κολυδά;

πηγή-https://eretikos.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ