Ο SAME84 στο Λουτράκι… Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια Urbanact

36
default

Ο SAME84 ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ¨ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ” ΤΗΣ URBANACT

O Same84 δημιούργησε μια μεγάλη τοιχογραφία για πρώτη φορά στο Λουτράκι, με αφορμή τo πρόγραμμα “Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια” της UrbanAct, το οποίο είναι αφιερωμένο στις σχολικές κοινότητες ανά την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο Same84 “…το σχέδιο μου είναι εμπνευσμένο απο την ανάγκη για αλλαγή, να αλλάξουμε το ασπρόμαυρο σε έγχρωμο σε όλους τους τομείς, να ‘σπάσουμε’ τα όρια. Ήταν μεγάλη τύχη για μένα, να μου δοθεί η ευκαιρία να περάσω αυτά τα μηνύματα σε ένα σχολείο και πόσο μάλλον σε Γυμνάσιο. Όπου εκεί ‘δημιουργείται’ η βάση για τη νέα γενιά, η οποία πιστεύω οτι οφείλει να αναδιαμορφώσει τα λάθη των προηγούμενων σε όλους τους τομείς, ξεκινώντας από τη φύση και το περιβάλλον και συνεχίζοντας στα κοινωνικά και πολιτιστικά μέτρα”.

default

 

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, την φιλοξενία του Γυμνασίου και την στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

default

Η UrbanAct για πολλά χρόνια παρεμβαίνει με τις δράσεις της στα σχολεία ανά την Ελλάδα, με τοιχογραφίες που ανακαινίζουν αισθητικά τους χώρους, εκπέμπουν μηνύματα, ομορφιά και αισιοδοξία, με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους για τη γνώση, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη χαρά της ζωής και της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας.

default

Μέγας χορηγός του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν η MotorOil και υποστηρικτής η Flame.

default

Η συνέχεια των προγραμμάτων μας στο Δήμο Λουτρακίου, θα ανακοινωθούν σύντομα.

default

default