Παραλία Κεχριές: Βουτιές σε καθαρά νερά μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά από την Αθήνα-φωτο

860

Η παραλία Κεχριές στην Κορινθία, είναι ένας προορισμός για μονοήμερες εκδρομές απ’ τους πλέον δημοφιλής, κι όχι άδικα. Ένα μίνι ταξίδι μόλις 1 ώρας και περίπου 10 λεπτών από της Αθήνας, είναι αρκετό για να σε μεταφέρει σ’ ένα όμορφο και χαλαρωτικό τοπίο όπως αυτής της παραλίας. Όσο λοιπόν συνεχίζεις να διαβάσεις το συγκεκριμένο κείμενο, ξεκίνα παράλληλα να ετοιμάζεις τα πράγματα σου για την ημερήσια απόδραση σου.


Παραλία Κεχριές: Βουτιές στα νερά του Σαρωνικού

Η παραλία Κεχριές, φέρει τη φήμη της καλύτερης παραλίας του Σαρωνικού κόλπου και με την επίσκεψη που θα κάνεις στην ακτή της, θα βρεθείς στο τέλος της ημέρας κι εσύ να συμφωνείς μ’ αυτήν την άποψη. Η λεπτή αμμουδιά σε χρυσαφί αποχρώσεις που θα συναντήσεις στρωμένη στο εξωτερικό και κατεξοχήν στο εσωτερικό της, σε συνδυασμό με λίγο βότσαλο συνθέτουν το κατάλληλο τοπίο για να απολαύσεις ανέμελος τις βουτιές σου.

Τα νερά των Κεχριών είναι πεντακάθαρα και κρύα ο, τι ακριβώς χρειάζεται για να δροσιστείς τις ζεστές μέρες του Ελληνικού καλοκαιριού. Η θάλασσα της ρηχή για αρκετή απόσταση αφότου ξεκινήσεις για να βουτήξεις, θα την ευχαριστηθείς απόλυτα κι εσύ, αλλά και τα μικρότερα μέλη της οικογένειας.

Κατά μήκος της θα βρεις σημεία με οργάνωση όπου μπορείς να απολαύσεις την ηλιοθεραπεία σου στις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες που προσφέρονται, υπό τους ήχους της μουσικής του beach bar το οποίο λειτουργεί εκεί, με συνοδεία μια παγωμένη γρανίτα. Αν πάλι προτιμάς να ζήσεις στιγμές μεγαλύτερης χαλάρωσης μακριά απ’ την πολυκοσμία, αυτή η παραλία σου εγγυάται άπλετο χώρο να στρώσεις ελεύθερα την πετσέτα σου πάνω στην άμμο και να περάσεις ένα πιο ήρεμο καλοκαιρινό μπάνιο. Άλλωστε το μεγάλο μέγεθος της ακτής της, την κάνει ιδανική να ικανοποιήσει τα γούστα όλων των λουόμενων.

Παραλία Κεχριές: Μια κλεφτή ματιά στην ιστορία της

Οι Κεχριές αποτελούσαν για την αρχαία Κόρινθο ένα απ’ τα εμπορικά λιμάνια της στην ανατολική πλευρά της περιοχής. Στην ακριανή μεριά της παραλίας, θα δεις να στέκει ο αρχαιολογικός χώρος των Κεχριών. Ακόμα και στις μέρες μας παραμένουν ανέπαφα κάποια ψήγματα απ’ τους αρχαίους ναούς που ήταν αφιερωμένοι στις θέες Αφροδίτη και Ίσιδα, όπως και οι μόλοι του λιμανιού.

Στο λιμάνι αυτό μάλιστα, λέγεται πως έδεσε ο Απόστολος Παύλος όταν έφτασε για πρώτη φορά στα εδάφη της Κορίνθου.

Πώς θα φτάσεις στην παραλία Κεχριές;

Η παραλία Κεχριές, ανήκει στον ομώνυμο οικισμό, που τοποθετείται στην βορειοανατολική πλευρά του Νομού Κορινθίας. Θα την βρεις να απλώνεται ανάμεσα στην πόλη της Κορίνθου και τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, στον δρόμο προς την Επίδαυρο.

Χρειάζεσαι μόνο μια πολύ σύντομη διαδρομή απ’ την Αθήνα, αφού σας χωρίζουν περίπου 90 χιλιόμετρα, για να την προσεγγίσεις. Για να δεις πόσο κοντά είσαι σ΄ αυτό το υπέροχο τοπίο και να ελέγξεις την διαδρομήρίξε μια ματιά στους χάρτες της Google και βάλε μπροστά την μηχανή.

Πού θα φας μετά τις βουτιές

Ποιος θα μπορούσε να είναι καλύτερος επίλογος σε μια μέρα γεμάτη ήλιο και θάλασσα, από ένα γεύμα με καλό φαγητό. Μόλις αποφασίσεις να απομακρυνθείς απ’ το όμορφο σκηνικό της παραλίας, κινήσου προς τα Ίσθμια και ειδικότερα στον οικισμό του Καλαμακίου, απ’ τον οποίο απέχεις πραγματικά μια ανάσα.

Εκεί θα βρεις διάφορα ταβερνάκια για να επιλέξεις σε ποιο θα γευματίσεις. Με σταθερή αξία τα πιάτα με φρέσκο ψάρι σερβιρισμένα με λαδολέμονο, άλλωστε το λάδι της Κορινθίας είναι καθόλα ξακουστό, και τα παραδοσιακά μαγειρευτά, πάντα με συνοδεία το επίσης διάσημο κρασί του νομού. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα επιστρέψεις στην πόλη με τις μπαταρίες και το στομάχι γεμάτο.

Η παραλία Κεχριές καταφέρνει να συνδυάσει την ησυχία με την διασκέδαση, την άμμο με το βότσαλο κι όλα αυτά με φόντο μια καταγάλανη θάλασσα και καλό φαγητό, τι άλλο θα μπορούσες να ζητήσεις για να πάρεις την απόφαση να την επισκεφτείς;

ΠΗΓΉ-exploringgreece.tv