Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του Αριστοτελείου Εκπαιδευτήριου -στην παραλία «Καλάμια» της Κορίνθου-φωτο

60
«ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – ΚΑΛΑΜΙΑ»
~ Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Αριστοτελείου ~
~ Κορωνίδα των Δράσεων και Στόχος των εκπαιδευτικών μας προσπαθειών είναι ο Εθελοντισμός. Στο πλαίσιο αυτό και στη συνεργασία που διατηρεί το Σχολείο μας με την κα Δανιήλ Σκόνδρα, οι μαθητές του Ομίλου Περιβάλλοντος μετέβησαν σήμερα, Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, στην παραλία «Καλάμια» της Κορίνθου με σκοπό τον καθαρισμό της περιοχής από τον αιγιαλό έως και την ενδοχώρα.
~ Το Σχολείο μας από το πρώτο έτος λειτουργίας του σφυρηλατεί οικολογική συνείδηση αναλαμβάνοντας δράσεις βοηθητικές για το περιβάλλον, όπως καθαρισμούς παραλιών και αναδασώσεις.
~ Πριν από τον καθαρισμό της παραλίας προηγήθηκε ωριαία ενημέρωση στους μαθητές μας από την κα Δανιήλ Σκόνδρα για τη σημασία των καθαρών Θαλασσών και της «Γαλάζιας Σημαίας» στο χώρο του Εκπαιδευτηρίου μας και την ευχαριστούμε θερμά!
«Οραματιζόμαστε να οικοδομήσουμε κουλτούρα εθελοντισμού στους μαθητές μας και να τους εφοδιάσουμε εν γένει με δεξιότητες, πολιτισμικές, ηθικές και πνευματικές»!
Σημείωση:
~ Η κα Δήμητρα Δανιήλ Σκόνδρα είναι χημικός, συνεργάτης του Δημάρχου Κορινθίων και υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στο Δήμο μας.
~ Υπεύθυνη Ομίλου Περιβάλλοντος Αριστοτελείου: κα Στάμου Κατερίνα