ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ κ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ.ΑΓΑΠΙΟΥ

677

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ι. ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ   

ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ Α΄ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ 2022. 

Γίνεται γνωστό στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου ότι:

  • Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, το απόγευμα ώρα 18:30 θα τελεσθεί, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, η πρώτη Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο.
  • Την Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022, ημέρα μνήμης του Άγιου Αποστόλου Κοδράτου, συνεργού του Αποστόλου Παύλου στον καταρτισμό της εν Κορίνθω Εκκλησίας, θα τελεσθεί το απόγευμα, ώρα 18:30, Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο, κατά την διάρκεια της οποίας θα τεθεί προς προσκύνηση απότμημα εκ των Ι. Λειψάνων του Αγίου!
  • Την Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022, η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμην του Αγίου Σωφρονίου, Πατριάρχου Ιεροσολύμων (550-638 μ.Χ.), η τιμία κάρα του Οποίου φυλάσσεται στην Ι. Γυναικεία Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου. Τούτου ένεκα ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει, ώρα 7:00 π.μ., Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στην ως άνω Ι. Μονή.
  • Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και περί ώρας 19:30 ο σεπτός Ποιμενάρχης μας θα χοροστατήσει στην Α΄ Στάση των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο. Στον Ι. Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Λουτρακίου και ώρα 19:30 θα χοροστατήσει ο Θεοφ. Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος
  • Το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 και στον Ι. Ναό Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου θα τελεσθεί υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και συγχοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Ευαγγέλου Βαλιμήτη.
  • Την Κυριακή το πρωί, Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο θα τελεσθεί δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συγχοροστατούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας, Βοηθού Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, μετά το πέρας της οποίας θα λάβει χώρα η εντός του Ι. Ναού Λιτάνευση των Ι. Εικόνων και Μνημόσυνο των κοιμηθέντων Αρχιερέων των Αρχιερατευσάντων εις την Αποστολική Ι. Μητρόπολη της Κορίνθου ως και των ευεργετών αυτής.
  • Τέλος, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και περί ώρας 18:00 θα τελεσθεί ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, κατά την διάρκεια του Εσπερινού θα ομιλήσει ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αναστάσιος Ριζόγιαννης, Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίας Άννης Κορίνθου, με θέμα: «Κυριακή της Ορθοδοξίας, Εξωτερική και Εσωτερική Ιεραποστολή».