Προχωρά νέο μεγάλο αποχετευτικό έργο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

30

Προχωρά νέο μεγάλο αποχετευτικό έργο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Αναλυτικά, υπεγράφη η σύμβαση για το μεγάλο έργο «Αποχετευτικό Δίκτυο Λυμάτων Δ.Ε. Ευρωστίνης – Επέκταση Β/Κ Ξυλοκάστρου». Ανάδοχος του έργου είναι η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ.« ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.» και η τελετή υπογραφής της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2023. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε.).

Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2023 και στις 12 Σεπτεμβρίου έγινε η αποσφράγιση των προσφορών.

Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 60 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.Το αρχικό κόστος του έργου με τον ΦΠΑ ήταν 31,34 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 25,28 εκατ. ευρώ), ενώ το τελικό κόστος με τον ΦΠΑ διαμορφώθηκε στα 30,92 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 24,93 εκατ. ευρώ).

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Δράση «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων» και είναι εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Η δαπάνη της λειτουργίας καλύπτεται από ίδιους πόρους.

Το αντικείμενο του έργου

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:

Την κατασκευή του έργου της αποχέτευσης ακαθάρτων της Δ.Ε. Ευρωστίνης και της επέκτασης της εγκατάστασης της επεξεργασίας λυμάτων Ξυλοκάστρου. Εκτενέστερα, αφορά στα πρωτεύοντα αποχετευτικά έργα της παραλιακής ζώνης του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, από τα όρια του οικισμού Λουτρό ως Μαύρα Λιθάρια, και σε ορισμένα πρόσθετα δευτερεύοντα δίκτυα (οικισμού Δερβενίου & Στομίου) καθώς και στην κατασκευή των έργων επέκτασης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Ξυλοκάστρου.

Την προμήθεια φωτοβολταϊκού πάρκου, ισχύος 499,62kW, με την ενσωμάτωση και θέση σε λειτουργία του.Την υπηρεσία λειτουργίας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Ξυλοκάστρου για 3 χρόνια, με δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον 3 χρόνια.

www.xylokastronews.gr