Πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ για έκτακτη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ.

45
“Αγαπητέ πρόεδρε και αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα σε όλους
Επειδή το παρακάτω θέμα κατά την αποψή μας συνιστά σοβαρότατη αντιδημοκρατική εκτροπή παρακαλούμε να οριστεί σύντομα έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση για τη συζήτησή του.
Πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ για έκτακτη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. ώστε να συζητηθεί το θέμα της απόφασης της Υπουργού Πολιτισμού να ανακαλέσει την παραχώρηση κτηρίου στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων
16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2023 
 
Πρόταση Απόφασης:
 
Να ανακληθεί η άμεσα απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού για την έξωση από το ακίνητο επί της οδού Ερμού 134-136, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου/Υπουργείου Πολιτισμού, του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
Η απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού για «έξωση» του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από την ιστορική του έδρα συνιστά επίθεση στην ελευθερία λόγου και τη συνδικαλιστική ελευθερία.
Τα «επιχειρήματα» που επικαλείται η Υπουργός στην απόφασή της είναι απολύτως προσχηματικά, καθώς κατ’ ουσίαν επιχειρεί να επιβάλει λογοκρισία στο συνδικαλιστικό και επιστημονικό όργανο των αρχαιολόγων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, υποδεικνύοντάς του ποιες δράσεις είναι «συμβατές» με την πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης, και άρα ανεκτές, και ποιες όχι. Σύμφωνα με το σκεπτικό το οποίο αναγράφεται στην Υπουργική Απόφαση, οι δράσεις ενός σωματείου επιστημόνων οφείλουν να έχουν την έγκριση της κυβέρνησης για να πραγματοποιηθούν. Αυτή είναι μια πράξη που παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε ολοκληρωτικά καθεστώτα αφού καταφέρεται ευθέως ενάντια στην ελευθερία έκφρασης και λόγου, την ελευθερία του συνδικαλισμού. Η ευθεία αναφορά επίσης εντός της Υ.Α. σε πραγματικό περιστατικό (θέμα της επίμαχης εκδήλωσης), το οποίο συγκλόνισε την υφήλιο με το χαμό πάνω από 650 συνανθρώπων μας είναι τουλάχιστον εξοργιστική.
Ως Πε. Συ. Πελοποννήσου απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού να προχωρήσει σε έξωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από τον κτίριο του στην Ερμού 134-136.”
 
Για την ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ 
Ο περιφερειακός σύμβουλος 
Κάτσαρης Παναγιώτης
Κάτσαρης Παναγιώτης
Γεωπόνος Βιοτεχνολόγος
ΕΛ.Γ.Ο. “ΔΗΜΗΤΡΑ” Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου
Τμήμα Ελαίας & Οπ/κών Καλαμάτας
Λακωνικής 87 Τ.Κ 24100 Καλαμάτα
Τηλ: 27210 91984, 27210 29812

27210 27133