Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

1324

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ.

Γίνεται γνωστό ότι κατόπιν προσκλήσεως των επιτρόπων της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους, που υποβλήθηκε δια του ηγουμένου της Πανοσ. Αρχιμ. κ. Προδρόμου Λαυριώτου και μετά από την κυριαρχική άδεια και ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου και την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. κ. Διονύσιος ανεχώρησε δια το Άγιον Όρος, ώστε σύμφωνα με τις προσκλήσεις και τις άδειες των οικείων εκκλησιαστικών αρχών, να προεξάρχει της Ι. Πανηγύρεως της ως άνω Ι. Μονής την Δευτέρα και Τρίτη 4-5/17-18 τρέχοντος μηνός προς τιμήν του εορτάζοντος Οσίου Πατρός της Εκκλησίας μας Αθανασίου του Αθωνίτου.

Τον Σεβασμιώτατο συνοδεύουν ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» Καλεντζίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, οι Ιερείς του Ιδιαιτέρου του Γραφείου π. Δημήτριος Στεργιόπουλος και π. Πέτρος Καγιούλης και ο Αρχιδιάκονος π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του μετά την Ιερά Πανήγυρη θα μεταβούν προς προσκύνηση και σε άλλα σεμνεία του Αγίου Όρους προκειμένου να προσευχηθούν και να λάβουν την ευλογία εξ αυτών, για την πνευματική τους ενίσχυση και βοήθεια στην επιτέλεση των καθηκόντων τους.