Στην Κόρινθο έγιναν σήμερα τα εγκαίνια της”TIKUN OLAM” πρώτης μονάδας Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ελλάδα-φωτο

910

Το πρώτο και πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης κι ένα από τα μεγαλύτερα καθετοποιημένα παγκοσμίως, μια επένδυση της τάξης των 40 εκατ. ευρώ, εγκαινιάστηκε στην Κόρινθο στις 26/1 από την ισραηλινή εταιρεία TICUN OLAM – Repair the World. Τα πρώτα φάρμακα με κάνναβη θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το Σεπτέμβριο του 2023.

Στα εγκαίνια TIKUN OLAM βρέθηκε ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον το Νίκο Καρανίκα. 

είχα πει μία από τις συνηθισμένες μου τηλεοπτικές εξυπνάδες εύκολη στην τηλεόραση, συγκεκριμένα θυμάμαι είχα πει “η πρώτη επένδυση που σκέφθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μπάφος” και είχε γίνει πραγματικά χαμός, είχε πάρει μεγάλη έκταση.

Θέλω να είμαι ειλικρινής, σπανίως έχω μετανιώσει τόσο πολύ για μία ατάκα που έχω πει στην τηλεόραση, όχι τόσο για τη φαρμακευτική κάνναβη, όσο για το Νίκο Καρανίκα. Διότι πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα να τιμούμε αυτούς που ανοίγουν το δρόμο, έχει σημασία να μάθουμε να το κάνουμε αυτό, ασχέτως κομμάτων και προσωπικών σχέσεων. Διότι αν μάθουμε να το κάνουμε και ο ένας αναγνωρίζει τον άλλον, αυτόν που ανοίγει το δρόμο, αύριο περισσότεροι θα τολμήσουν να ανοίξουν νέους δρόμους και έτσι η πατρίδα μας και ο λαός μας θα κερδίσει περισσότερα πράγματα και ένα λαμπρότερο μέλλον.

Θέλω λοιπόν να αναγνωρίσω δημόσια στον κύριο Νίκο Καρανίκα του ΣΥΡΙΖΑ, τον φίλο του Αλέξη Τσίπρα, ότι ήταν ο πρωτοπόρος στην Ελλάδα για να ξεκινήσει αυτή η ιστορία. Και χαίρομαι αγαπητέ κύριε Καρανίκα που είστε εδώ, διότι ήθελα αυτό σήμερα να μπορώ να σας το αναγνωρίσω» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.