Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αρχική ΓΝΩΜΗ Συνέδριο πολιτικής κατάντιας του ΣΥΡΙΖΑ: Παρασκήνιο, ζυμώσεις, και συντροφικά μαχαιρώματα…

Συνέδριο πολιτικής κατάντιας του ΣΥΡΙΖΑ: Παρασκήνιο, ζυμώσεις, και συντροφικά μαχαιρώματα…

21
Τρίτη ημέρα εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο. Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Συνέδριο πολιτικής κατάντιας του ΣΥΡΙΖΑ : Παρασκήνιο, ζυμώσεις, συντροφικά μαχαιρώματα…

 

Παρασκήνιο, ζυμώσεις, συντροφικά μαχαιρώματα, κλίμα αρένας και μια πρόταση που έγινε δεκτή με επευφημίες αλλά ούτε καν ακουμπάει τα βαθύτερα προβλήματα.

«Παιδιά αρκετά, έπεσαν οι μάσκες. Δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά» τόνισε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης. Και κάπως έτσι έληξε..

 Και κάπως έτσι έληξε το θέμα για την εκλογή προέδρου καθώς  «κέρδισε» ο Σωκράτης Φάμελλος και επικράτησε η πρότασή του να μην γίνουν εκλογές νέου προέδρου. Η πρόταση εγκρίθηκε δια ανατάσεως της χειρός.

Στην πραγματικότητα με αφόρητους θεατρινισμούς και μοναδικά σουρρεαλιστικές καταστάσεις οι μόνες μάσκες που έπεσαν είναι αυτές του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτοντας την πολιτική κατάντια στην οποία έχει περιέλθει.

Μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, καταθέτοντας κοινή πρόταση με τους Ν. Παππά και Γ. Τσίπρα για μη εκλογή νέου προέδρου και επιβεβαίωση από το συνέδριο της εμπιστοσύνης του στον πρόεδρο κόμματοςώστε «να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών».

Να ανακαλέσει την πρόκλησή του προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία εκλογής προέδρου ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά της.

Και εδώ ακριβώς εκτυλίχθηκε ο απίθανος διάλογος!

Διαβάστε επίσης:

Παράταση της αποχής των δικηγόρων έως την 1η Μαρτίου προτείνει η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων

«Αγαπητέ Στέφανε, στην εναρκτήρια ομιλία σου είπες ‘βρείτε μου αντίπαλο και πάμε’. Εάν το ανακαλέσεις σταματάμε εδώ. Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό του κόμματος. Περιμένω», είπε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο συνέδριο.

«Στην αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμιζε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνει. Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες, εσύ το πέταξες», πρόσθεσε. Εν συνεχεία, σχολίασε: «Τώρα αν θες εκλογές σε 10 μέρες αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει, ε καν’ τις μόνος σου να δεις τι θα πάρεις. Μένω σε αυτό που είπα».

«Δεν είστε σκάκι»,  απάντησε ο Στ. Κασσελάκης.

«Όλγα αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές» συνέχισε τον διάλογο…

Η κ. Γεροβασίλη παίρνοντας εκ νέου το λόγο, είπε μεταξύ άλλων ότι το συνέδριο είναι κυρίαρχο όργανο και πως δεν είναι εκείνη που έβαλε την πρόταση για εκλογές.

Αδιανόητος εκφυλισμός, ωστόσο απόλυτα συνεπής και αναμενόμενος μετά την πολιτική χρεωκοπία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μάσκες, όντως, πέφτουν και αποκαλύπτουν το αποκρουστικό πρόσωπο της σοσιαλδημοκρατίας

Η πρώτη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Με ένα λιτό σχόλιο ο τέως πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φροντίζει να διατηρήσει τις αποστάσεις του από την ηγεσία του κόμματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, η δήλωσή του είναι η εξής: «Ό,τι είχα να πω το είπα στη δήλωσή μου. Κανένα άλλο σχόλιο, όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα».

Πληροφορίες