Τέμπη: Έσπασε το “φράγμα” του ενός εκατομμυρίου υπογραφών το ψήφισμα

23

Τέμπη: Έσπασε το “φράγμα” του ενός εκατομμυρίου υπογραφών το ψήφισμα που έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1.000.000 υπογραφές…

Πάνω από 1.000.000 υπογραφές συγκεντρώνει το ψήφισμα για την απόδοση ευθυνών στο έγκλημα των Τεμπών, ανήμερα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Η συγκλονιστική ανταπόκριση του κόσμου στο ψήφισμα των συγγενών θυμάτων και της προέδρου του συλλόγου Τέμπη 2023, Μαρίας Καρυστιανού, συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή 1,017,297 υπογραφές και ο επόμενος στόχος είναι το 1.500.000!

Οι υπογράφοντες στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά της συγκάλυψης ζητώντας από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

«Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική», αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο που συνοδεύει το ψήφισμα: «Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι! Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023» αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας».

Το σημείο του τραγικού δυστυχήματος

Κάλεσμα της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ, δηλώνοντας ότι στηρίζει τον αγώνα των οικογενειών των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, «συντάσσεται με όσους υπερασπίζονται τη θέση ότι η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι».

Για τον λόγο αυτό καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, καθώς και  τις οργανώσεις – μέλη της, να συνυπογράψουν και να επικοινωνήσουν το σχετικό ψήφισμα με το οποίο συγγενείς θυμάτων ζητούν αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

28η Φεβρουαρίου 2023, αποφράδα ημέρα

Διαβάστε επίσης

Μητροπολίτης κ.Διονύσιος”Δυστυχώς το Κράτος μας δεν είναι Κράτος δικαίου”