Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αρχική ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Τα ονόματα που «παίζουν» για υπουργοί στη νέα κυβέρνηση

Τα ονόματα που «παίζουν» για υπουργοί στη νέα κυβέρνηση

1221
Μετά την επιβεβαίωση της εκλογικής νίκης από τη Νέα Δημοκρατία και την κατάκτηση αυτοδυναμίας, στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διεργασίες για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Οι νέοι υπουργοί.

Οι τελευταίες πληροφορίες του Dnews, φέρουν ως επικρατέστερο για το υπουργείο Εξωτερικών τον Γιώργο Γεραπετρίτη, με τον Νίκο Δένδια να μετακινείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Για το υπουργείο Οικονομικών επικρατέστερος είναι ο Κωστής Χατζηδάκης και αναπληρωτής υπουργός ο Νίκος Παπαθανάσης, ενώ ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι πιθανό να αναλάβει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ενέργειας αναλαμβάνει ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ενώ οι πληροφορίες φέρουν τον Άδωνι Γεωργιάδη να μετακινείται στο υπουργείο Εργασίας.

Επικρατέστερος για το υπουργείο Υγείας φέρεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Νίκη Κεραμέως είναι πιθανό να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών και ο Κυριάκος Πιερακκάκης το υπουργείο Παιδείας,

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται το όνομα του Γιώργου Φλωρίδη, ενώ για το νεοσύστατο υπουργείο Οικογενειακής Πολιτικής και Κοινωνικής Συνοχής ακούγεται η Σοφία Ζαχαράκη.

Την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι πιθανόν να αναλάβει ο γραμματέας του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης.

Υπουργός Επικρατείας θα παραμείνει ο Άκης Σκέρτσος, ενώ ακούγεται ότι χαρτοφυλάκια υπουργών Επικρατείας θα δοθούν στον Μάκη Βορίδη και στον Σταύρο Παπασταύρου.

Για το υπουργείο Τουρισμού ακούγεται η Όλγα Κεφαλογιάννη, για το Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Δημήτρης Παπαστεργίου, για το Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Χρήστος Στυλιανίδης, για το Ναυτιλίας ο Νότης Μηταράκης για το Κλιματικής Κρίσης ο Βασίλης Κικίλιας, για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ στο Πολιτισμού ειναι πιθανό να παραμείνει η Λίνα Μενδώνη.

Τέλος, για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ακούγονται τα ονόματα του Κώστα Τσιάρα ή του Λευτέρη Αυγενάκη.

Τέλος, ακούγονται επίσης ο Θόδωρος Λιβάνιος για αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, ο Γιάννης Οικονόμου για αναπληρωτής υπουργός Παιδείας όπου θα μεταφερθεί και η αρμοδιότητα του Αθλητισμού, η Ειρήνη Αγαπηδάκη για αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ο Τάσος Χατζηβασιλείου για υφυπουργός Εξωτερικών, ο Βασίλης Σπανάκης για υφυπουργός Εργασίας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους για υφυπουργός Υγείας.