Τα 69€ ο τόνος απορριμμάτων που έλεγε ο Τατούλης … μέγα ψέμα

 

Τα 69€ ο τόνος απορριμμάτων που έλεγε ο Τατούλης αποδείχτηκε μέγα ψέμα όταν μαζί με τα τέλη ταφής κοστίζουν 120€- 130€

  «Εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων για παραγωγή ενέργειας».

Λαϊκή Συσπείρωση για Αναπτυξιακό Οργανισμό Πελοποννήσου Α.Ε – Α.Ο.Τ.Α.: «Άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς»! - Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης

 

Ήδη τα πλατιά λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου βιώνουν τα αποτελέσματα της παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο.

Το ένα Δημοτικό Συμβούλιο μετά το άλλο παίρνουν αποφάσεις αύξησης των Δημοτικών Τελών για την καθαριότητα.

Τα 69€ ο τόνος που έλεγε η Περιφερειακή Αρχή ότι θα κοστίζουν στην πόρτα της ΤΕΡΝΑ, αποδείχτηκε ότι ήταν μία απάτη. Με τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι ίδιοι οι Δήμοι, μαζί με τα τέλη ταφής, κοστίζουν 120€- 130€ ο τόνος και είμαστε ακόμα στην αρχή, αφού δεν έχουν ενεργοποιηθεί πλήρως  οι ρήτρες ποσότητας και ποιότητας, αλλά και οι απομειώσεις. Ακόμα και τα 24 εκατομμύρια ευρώ που έχετε προϋπολογίσει σαν Περιφέρεια, θα αποδειχτούν λίγα όταν έρθει ο τελικός λογαριασμός.

Το τελευταίο διάστημα, συχνά πυκνά, υπάρχουν δημοσιεύματα σε σχέση με την αδειοδότηση και εγκατάσταση εργοστασίων καύσης σκουπιδιών για παραγωγή ενέργειας. Ενδεχόμενο που αφήνει ορθάνοικτο και το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) που προβλέπουν ρητά ότι για να πιαστούν οι στόχοι ελαχιστοποίησης του όγκου των απορριμμάτων που οδηγούνται σε υγειονομικής ταφή, στο 10% μέχρι το 2030, θα πρέπει να νομοθετηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η διαδικασία της «ενεργειακής ανάκτησης» των απορριμμάτων.

 

Ερωτάτε ο κ. Περιφερειάρχης:

Ποια η θέση της Περιφερειακής Αρχής σχετικά με την αδειοδότηση, εγκατάσταση και λειτουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων για παραγωγή ενέργειας στην Πελοπόννησο και μάλιστα στην Μεγαλόπολη;

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

 

Νίκος Κουτουμάνος

Γιάννης Κελλάρης

Δείτε επίσης

Ο Θρίαμβος του Π. Λουζιώτη στις Επιμελητηριακές Εκλογές… Οι λόγοι της συντριβής των αντιπάλων του

facebook