Το Θέατρο Περιγιαλίου ανεβάζει «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ»

143
Το Θέατρο Περιγιαλίου ανεβάζει μία σπουδαία παράσταση  «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ»
Σύντομα κοντά σας από την κεντρική σκηνή του Θεάτρου Περιγιαλίου…
«ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ» του Ιάκωβου Καμπανέλη
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
« Είναι κάτι σαν λαϊκό πανηγύρι, κλείνει μέσα του πολλή ρωμιοσύνη… και μέσα από τη σάτιρα, τον αυτοσαρκασμό, το γέλιο και το δάκρυ, μιλάμε για τους καημούς και τα όνειρα της φυλής μας, για προδομένους αγώνες, για προδομένες ελπίδες… και πάνω απ’ όλα για ομορφιά. Για την ομορφιά αυτού του λαού, που δεν παύει ποτέ να αγωνίζεται, να προδίδεται, να πιστεύει και να συνεχίζει τον αγώνα του, διατηρώντας τις ρίζες του αναλλοίωτες αιώνες τώρα. Όλα αυτά όμως λέγονται ρωμέικα, ζεστά. Καθόλου φιλολογικά. Καθόλου εγκεφαλικά. Γράφτηκε ένα έργο που έχει μέσα του τους σπόρους της λαϊκής μας τέχνης. Εγχείρημα δύσκολο, άπιαστο σχεδόν»
Τζένη Καρέζη
Διασκευή, σκηνοθεσία: Αλέκος Ξανθάκης
Τραγουδιστής: Νίκος Φραγκάκης
Τραγουδίστρια: Κατερίνα Κριτσώνη
Την μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου ερμηνεύει το μουσικό σχήμα «Γόρδιος Δεσμός»
Συμμετέχουν μέλη της χορωδίας Άσσου «Ρέα» και της χορωδίας «Φιλαρμονία» του μαέστρου Ανδρέα Χασάπη
Στον ρόλο του Καραγκιόζη ο Μπάμπης Ορκόπουλος. Πλήθος ηθοποιών και τραγουδιστών απαρτίζουν τους ρόλους και τα τραγούδια του λαού, μαζί με τον βασικό τραγουδιστή.

Το Θέατρο Περιγιαλίου ανεβάζει «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μεγάλο μας τσίρκο ήταν θεατρική παράσταση, της οποίας η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε από το θίασο Καρέζη – Καζάκου στις 22 Ιουνίου 1973 στο θέατρο “Αθήναιον”. Δημιουργός του θεατρικού έργου ήταν ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και η μουσική

Το έργο, αν και πολιτογραφήθηκε ως κωμωδία, είναι κατ` ουσίαν αλληγορíα, σάτιρα και, σε πολλά σημεία, δράμα. Η υπόθεσή του είναι η διαδρομή της νεότερης ελληνικής ιστορίας από την Τουρκοκρατία και τα χρόνια του Όθωνα έως τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη γερμανική Κατοχή

  • Οι θιασάρχες εμπιστεύθηκαν το ταλέντο του σπουδαίου έλληνα θεατρικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη, επειδή είχε «ταλέντο, πείρα, γνώση» και στο έργο του «χτυπάει πάντα πυρετικά, σπαρακτικά και γνήσια ο σφυγμός της ράτσας». Ο μεγάλος συγγραφέας δέχτηκε με ενθουσιασμό την πρότασή τους κι έτσι, το «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» πήρε σάρκα και οστά.
  • Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Κώστας Καζάκος με βοηθό τον Άρη Δαβαράκη