Τραγωδία στα Τέμπη: 57 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί – 24 σοροί ταυτοποιήθηκαν

806
Πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα έξω από τη Λάρισα, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Μία επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούσθηκε με μία εμπορευματική έξω από τη Λάρισα, ενώ εκτροχιάστηκαν τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Σε 36 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί εξαιτίας της σύγκρουσης επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική, αργά το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη. Παράλληλα 66 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 60 σε απλές κλίνες και οι υπόλοιποι 6 σε ΜΕΘ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, ο αριθμός των νεκρών της τραγωδίας στα Τέμπη που έχει συγκλονίσει παγκοσμίως την κοινή γνώμη.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 57.

48 άτομα βρίσκονται σε νοσηλεία. 1 άτομο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

1 άτομο με σοβαρά εγκαύματα έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η διαδικασία της ταυτοποίησης. Ήδη έχουν ληφθεί δείγματα από 55 σορούς, ενώ έχουν ληφθεί 52 δείγματα από συγγενείς.

Παράλληλα, έχουν ληφθεί 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη.

Αυτή τη στιγμή έχουν ταυτοποιηθεί 24 σοροί.

Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ταυτοποίηση των θυμάτων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας υπάρχουν 57 σοροί και 10 σακούλες με πτώματα που ανέσυραν οι διασώστες.

Πριν από λίγη ώρα (19:00), σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 ολοκληρώθηκαν οι έρευνες των διασωστών στα Τέμπη σε ανθρωπιστικό επίπεδο.

Ενώ, οι έρευνες συνεχίζονται στο τόπο του δυστυχήματος ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται. Το μεσημέρι της Πέμπτης (2/3) η κα. Ρουμπίνη Λεονταρή, προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Λάρισας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star, δήλωσε ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 57.

Το πρωί της Πέμπτης, η επίσημη πληροφορία που ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν ότι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ανέρχονται στους 46. Ο αριθμός αυτός ανέρχεται στα πτώματα που έχει ανασύρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι από το βαγόνι εστιατόριο ανασύρθηκαν σήμερα το πρωί 7 απανθρακωμένες σοροί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες ταυτοποίησης μέσω DNA.

Δείτε παρακάτω βίντεο που τράβηξε επιβάτης του τρένου, που δείχνουν τις φωτιές από την ώρα του δυστυχήματος.

Πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη (ΑΠΕ-ΜΠΕ) φωτο εξώφυλλο.πηγή- mononews.gr