Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα συμφωνητικό 1,4 εκ ευρώ για το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κορίνθου

308

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα σήμερα τον μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο, στα γραφεία της Μητρόπολης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε το εργολαβικό συμφωνητικό ύψους 1.463.039,47 ευρώ για την αλλαγή χρήσης υπάρχοντος ισόγειου κτίσματος σε μοναδα φροντίδας ηλικιωμένων, με εργασίες που αφορούν ισόγεια προσθήκη κατ’ επέκταση, εσωτερικές διαρρυθμίσεις και αλλαγή όψεων στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κορίνθου “Το έργον του Αποστόλου Παύλου”.

Ο Π. Νίκας, στη συνάντησή του με τον μητροπολίτη Διονύσιο -παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Κορινθίας Χάρη Βυτινιώτη, ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσου Γκιολή και Αθλητισμού και Ενέργειας Γιώργου Οικονόμου, όπως και της εντεταλμένης για θέματα πολιτισμού περιφερειακής συμβούλου Αθηνάς Κόρκα- επισήμανε για μία ακόμα φορά το προνοιακό έργο της Εκκλησίας και την προσφορά της στο συγκεκριμένο επίπεδο, “σε ένα κράτος που υστερεί σημαντικά σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής και προνοιακών δομών” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας και υπέγραψε συμβάσεις άλλων μικρότερων έργων.